HENTES INN: Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl hentes inn for å være med i en arbeidsgruppe som skal vurdere rutiner for forskrivning av legemidler i toppidretten. Foto: NTB Scanpix
HENTES INN: Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl hentes inn for å være med i en arbeidsgruppe som skal vurdere rutiner for forskrivning av legemidler i toppidretten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rutiner for legemidler i idretten

Olympiatoppen henter inn gammel ringrev - skal vurdere medisinrutinene

Vil ha sikker praksis.

Olympiatoppens sjeflege Roald Bahr skal lede en nedsatt arbeidsgruppe som skal vurdere rutiner for forskrivning av legemidler i toppidretten. Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er et av de øvrige medlemmene.

I en pressemelding fredag heter det at «Olympiatoppen er opptatt av at norsk toppidrett og alle landslag skal ha en sikker praksis for forskrivning av medisiner til idrettsutøvere og gode kontrollrutiner i antidopingarbeidet».

Den nedsatte arbeidsgruppen består av følgende personer:

Arbeidsgruppen består av Hilde Skagestad (seniorrådgiver, Helsedirektoratet), Rune Andersen (Antidoping Norge), Eva Birkelund (leder, Norsk forening for idrettsmedisin og fysisk aktivitet, Legeforeningen), Anne Margrethe Hausken (orienteringsløper/tidligere leder av utøverkomiteen), Bjørge Stensbøl (tidligere toppidrettssjef) og Bo Berglund (sjeflege, Sveriges Olympiske Komité).

DNV GL (tidligere Det Norske Veritas) vil bistå arbeidsgruppen, blant annet med spesialkompetanse på risikoanalyser og kvalitetssikring.

– Arbeidsgruppen har bred kompetanse innenfor medisin, toppidrett, antidoping, kvalitetssikring og risikoanalyser, og de har de beste forutsetninger for å utvikle og vurdere aktuelle tiltak. Det er spesielt betryggende å ha med Veritas på laget; de kvalitetssikret også Olympiatoppens arbeid på kosttilskuddsområdet etter OL i 2000, sier Roald Bahr i pressemeldingen.

(NTB)