Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Omstridte stoffer

Olympiatoppen kan ikke svare på om norske OL-utøvere bruker omstridte stoffer

Olympiatoppens helseteam viser fortsatt til taushetsplikten når det ikke vil svare på om noen i den norske OL-troppen bruker stoffene kenacort og celeston.

TAUS: Mona Kjeldsberg og Olympiatoppen kan ikke svare på om norske utøvere bruker omstridte stoffer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TAUS: Mona Kjeldsberg og Olympiatoppen kan ikke svare på om norske utøvere bruker omstridte stoffer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig meldte TV 2 at begge de to stoffene, som er kortikosteroider, er med til OL i Pyeongchang som en del av det norske medisinlageret. De har en sterk betennelsesdempende effekt, og kan kun brukes i konkurranse om utøverne har fått et medisinsk fritak (TUE).

Om det et noen i den norske OL-leiren som bruker stoffene, ønsker ikke lederen for Olympiatoppens helseteam å svare på. Mona Kjeldsberg viste forrige uke til taushetsplikten på spørsmål fra TV 2, og den forklaringen står hun fortsatt fast ved.

- Jeg kan dessverre ikke svare på dette spørsmålet av samme grunn som tidligere anført, sier Kjeldsberg til kanalen.

Helsedirektoratet opplyser derimot til TV 2 at taushetsplikten ikke er til hinder for Olympiatoppen så lenge det ikke gjør det mulig å identifisere enkeltutøvere.

Kan bli forbud

Ifølge TV 2 jobber Verdens antidopingbyrå (WADA) med å innføre et forbud mot kenacort. Det vekket oppsikt da det i 2016 ble kjent at Bradley Wiggins hadde brukt stoffet i konkurranse. Flere tok til orde for at briten burde si fra seg Tour de France-triumfen i 2012.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!