Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olympiatoppen nekter Sundby hjelp

Tidligere verdensener i langrenn, Martin Johnsrud Sundby, ble innstilt til A-stipend på Olympiatoppen av Norges Skiforbund, men har fått avslag på søknaden. Det får NRK bekreftet.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er helt riktig at Martin ikke har fått stipend av oss. Hovedforklaringen er at han ikke er landslagsutøver. Vi jobber med landslagene. Det er årsaken til at han ikke har fått stipend, sier vinteridrettssjef og assisterende toppidrettssjef på Olympiatoppen, Helge Bartnes, til NRK.

Det betyr at Sundby mister det som i mange år har vært sentrale støttespillere og viktig utstyr i kampen om å vinne internasjonale triumfer i skisporet.

ANDREPLASS: Martin Johnsrud Sundby (35) gikk inn på en andreplass under dagens 30 kilometer. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

At Johnsrud Sundby ble vraket til landslaget for neste sesong, er årsaken til det.

Da Dagbladet snakket med landslagstrener Eirik Myhr Nossum og landslagsessene Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Pål Golberg tidligere denne uka, var de tydelig på at de vil savne Sundbys kunnskap og mentorrolle på landslaget.

Røthe fortalte at han fortsatt trener med Sundby i hverdagen, men samlingene blir annerledes uten veteranen. Nå møter kapasitetskongen nye utfordringer - uten tilgang til Olympiatoppen.

UENIGE: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum er ikke særlig begeistret for Simen Hegstad Krügers treningsmengde denne våren. Skistjerna selv mener han har trent bra. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

35-åringen fra Røa har tidligere fortalt Dagbladet hvor viktig Olympiatoppen har vært for ham.

- Det er noen år siden jeg tok tak i de tingene, i forbindelse med skøyteprosjektet mitt. For å få den krafta og styrken ned i underlaget, var det nødvendig for meg å jobbe mye med det. Vi begynte med dette for fullt rundt 2012/13 og fikk raskt gode resultater av det. Vi har et fantastisk styrkeanlegg her på Olympiatoppen som jeg mener er verdensledende på området, har Sundby tidligere fortalt Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!