Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Olympiatoppen sier nei til Bøkkos krav om å fjerne Koss

- Uaktuelt å gjøre endringer nå, sier toppidrettssjefen.

NEI TIL BØKKO-KRAV: President Vibecke Sørensen i Norges skøyteforbund og toppidrettsjef Jarle Aambø sier det ikke er aktuelt å gjøre endringer i støtteapparatet rundt skøytelandslaget nå. Håvard Bøkko sier han vil trekke seg fra landslaget om Johann Olav Koss ikke blir fjernet i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
NEI TIL BØKKO-KRAV: President Vibecke Sørensen i Norges skøyteforbund og toppidrettsjef Jarle Aambø sier det ikke er aktuelt å gjøre endringer i støtteapparatet rundt skøytelandslaget nå. Håvard Bøkko sier han vil trekke seg fra landslaget om Johann Olav Koss ikke blir fjernet i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Håvard Bøkko truer med å trekke seg fra landslaget om ikke Johann Olav Koss er fjernet som assistenttrener innen klokka 21 i kveld.

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier til Dagbladet i ettermiddag at det ikke er aktuelt å gjøre endringer i støtteapparatet rundt skøytelandslaget nå.

- Både vi og skøyteforbundet har fått et brev fra Bøkko der han stiller en del krav. Vi har avslått de kravene han har stilt, sier Aambø til Dagbladet.

Koss kom inn som assistent for Jarle Pedersen, som overtok da Peter Mueller ble sparket. Tidlig denne uka fortalte Dagbladet at Koss ble fjernet fra Bøkko etter ønske fra sistnevnte.

Forholdet dem i mellom har tilspisset seg ytterligere. I går fortalte Bøkko at Koss ikke engang hilser på ham ved frokostbordet.

Møtte BøkkoAambø har i dag hatt et møte med Håvard Bøkko, der de snakket om en del av tingene som Bøkko tar opp i brevet til skøyteforbundet og Olympiatoppen.

- Vi hadde et greit møte, og han fikk et svar fra oss om at kravene hans ikke kunne innfris, sier Aambø.

Aambø sier han og Bøkko er ferdig snakket om saken for i dag, og at Bøkko må ta sin avgjørelse på bakgrunn av det møtet de har hatt.

- Per nå er Bøkko en del av landslaget, sier Aambø.

Snakket om konsekvenser- Kan det få betydning for OL-deltakelsen til Bøkko dersom han går ut av landslaget?

- Det har vi ikke berørt eller snakket om i det hele tatt. Men vi snakket om ulike konsekvenser av det å stå utenfor laget. Er han fortsatt med på laget, følger han de planene og tingene trenerne har lagt opp til. Det opplegget kjører vi til OL er ferdig. Det var det vi presiserte i dag også.

- Blir det gjort noe for å ordne opp i det dårlige forholdet mellom Bøkko og Koss?

- Jeg har full tillit til at Jarle Pedersen, som har ansvar for landslaget, har kontroll på dette, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.

Pedersen vil beholde KossSkøytepresident Vibecke Sørensen sier også at det ikke er aktuelt for forbundet å gjøre endringer i apparatet rundt landslaget nå.

- Vi har forståelse for at Håvard har vært i en presset situasjon, med mange sterke personligheter rundt seg, men vi ser ingen grunn til å gjøre noen endringer i trenerteamet fram mot OL. Jarle Pedersen har også ønsket å ha med seg Johann Olav Koss videre som assistent, sier Sørensen til Dagbladet.

Hun føler at harmonien i laget er bra.

- Jeg har vært sammen med dem litt på Hamar og laget trives veldig godt sammen. Situasjonen ser kanskje verre ut utenfra enn den oppleves innad, sier hun.

KALDT FORHOLD: Håvard Bøkko og Johann Olav Koss er ikke på talefot. Bøkko krever at Koss blir fjernet i kveld om han skal fortsette på landslaget. 
Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
KALDT FORHOLD: Håvard Bøkko og Johann Olav Koss er ikke på talefot. Bøkko krever at Koss blir fjernet i kveld om han skal fortsette på landslaget. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling