Olympiatoppen ville kjøpe ti høydehus

Olympiatoppen ville først hindre Odd Arne Langset fra å selge høydehus til norske utøvere. Siden sendte Olympiatoppen en forespørsel om kjøp av ti.

Odd Arne Langset fikk først anmodning å slutte med slag av utstyr til private høydehus, før han fikk et nytt brev Bjørge Stensbøl & co: Forespørsel om anbud på kjøp av ti utstyrspakker, skriver Adresseavisen.

- En slik fremgangsmåte oppfattet jeg som så useriøs at jeg ikke svarte på henvendelsen, men jeg er sikker på at de kunne fått et billigere tilbud hos meg enn andre steder, sier Odd Arne Langset fra Eidsvåg i Romsdal.

Dette skjedde i etterkant av den første høydehusdebatten som kom i gang etter feiden mellom Vebjørn Rodal og Bjørn Dæhlie i 1996.

Istedenfor å levere til Olympiatoppen har Langset forsynt det private markedet både i Norge og i utlandet med utstyr i alt 25 høydehus de siste årene. Han er en av to norske leverandører av utstyr til høydehus og på kundelisten har han flere toppnavn både i sykkel og langrenn.

- De svenske langrennsbrødrene Mathias og Tobias Fredriksson har installert høyderom med utstyr fra meg. Det samme har Markus Hasler hjemme hos seg i Liechtenstein. Jeg har også levert til norske elitelangrennsløpere, men har lovet ikke å oppgi navn.

(NTB/Dagbladet.no)