Ragnhild Haga vant OL-gullet på 10 km fristil

Olympisk mester Haga om den tunge tiden: - Gidder jeg dette?

Ragnhild Haga (27) innrømmer at det er har vært irriterende å leve i skyggen av jevngamle Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Mange ganger har hun tvilt på egen karriere, senest for noen dager siden.

OL-GULL: Ragnhild Haga vant OL-gullet på 10 kilometer fristil i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OL-GULL: Ragnhild Haga vant OL-gullet på 10 kilometer fristil i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Ragnhild Haga sjokkerte seg selv og sine nærmeste da hun vant OL-gull på 10 kilometer fristil foran Charlotte Kalla, Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski.

Haga har riktignok vært en av verdens beste og mest stabile fristilsløpere denne sesongen, men formen hun viste på OLs åpningsdistanse var alt annet enn lovende.

15.-plassen der gjorde at den i utgangspunktet sikre plassen på 10 kilometer-laget plutselig var i fare, med mesterskapsspesialist Astrid Uhrenholdt Jacobsen friskmeldt og meget giret på å steppe inn på det norske laget.

Haga fikk imidlertid klarsignal fra landslagsledelsen om at plassen hennes likevel ikke var truet til favorittdistansen 10 kilometer fristil. Det angrer Roar Hjelmeset garantert ikke på nå, selv om Jacobsen slo Haga med god margin på tilsvarende distanse under NM.

27-åringen har hatt en karriere med både opp- og nedturer. Haga, som møter Dagbladet etter gulløpet i Pyeongchang, forteller at hun i flere perioder har tvilt på seg selv.

- Jeg har tvilt mye på meg selv. Jeg tvilte etter skiathlon på lørdag også. «Er dette noe vits da? Gidder jeg dette?» tenkte jeg. Men jeg har hele tiden hatt det gøy og derfor fortsatt satsingen selv i tyngre perioder, forteller Haga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer