Olympisk suksess

I løpet av de siste 13 dagene har Bjørn Einar Romøren (24) tatt lag-gull i skiflygings-VM, verdenscupseier i Sapporo og NM-tittel i Kollen.

LILLEHAMMER (Dagbladet): I går jobbet han med smådetaljer for å bli enda bedre til det første OL-hopprennet om 15 dager. Blant annet testet han splitter nye hoppstøvler.

-  For å vinne OL-gull, må du være best på alt. Ikke bare hoppteknisk, men også når det gjelder ski, struktur, støvler, stropplengde og hoppdress. Små detaljer kan gjøre store utslag. Faktisk kan de være forskjellen på gull og fiasko, sier Romøren til Dagbladet.

Sammen med landslagstrener Kjetil Strandbråten koste han seg i den store Lysgårdsbakken i hele går. I dag reiser Romøren til Zakopane sammen med Roar Ljøkelsøy. De to lekekameratene kommer rett til prøveomgangen i den polske skimetropolen, og står gjerne sammen på seierspallen slik de gjorde i Sapporo for nøyaktig ei uke siden.

-  Målet mitt er å beholde den gode følelsen, fortsette den fine trenden og stabilisere meg i toppen. OL kommer helt perfekt. Jeg pleier å komme i form på ettervinteren, og føler det er progresjon hele veien. Bakvinden i Pragelato er jeg også forberedt på, sier Romøren.

Startet i Hoppuka

Den positive trenden hans startet i Hoppuka.

-  Fortsatt har han mer å gå på. Ennå mangler det litt rytme og dynamikk i hoppingen, men det kommer. Utstyret fungerer stadig bedre. Bjørn Einar er én av dem som kan vinne OL-gull, sier Kjetil Strandbråten om eleven som bare har sett skisportens største prestisjemesterskap på TV.

Stemmer detaljene, er det fort 10 stilpoeng og massevis av meter å hente i hvert av rennene framover.

-  Nå jobber jeg med å få armene kjappere opp i nedslaget. Det går på helhetsinntrykket, og kan bety et halvt poeng hos hver dommer. Tre poeng i et renn er jo ganske mye for å markere litt bedre, sier Romøren.

Detaljfokus

Selv om hovedfokuset går på å ha den gode følelsen, er detaljfokuset alltid tilstede.

-  Seinest i VM i fjor så jeg hvor utrolig små forskjeller det er på medalje og en plass utafor pallen. I normalbakken var jeg 1,5 poeng fra sølvet, men endte i stedet på fjerdeplass. Den marginen skal gå i min favør i OL, sier Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

SVEVET: - For å fly best mulig, skal skiene være flate. Her Bjørn Einar Romøren i perfekt svev over Lillehammer.