FIKK LISENSEN I 2013: The Brazilian Doping Control Laboratory (BDCL) ble tildelt WADA-lisensen i 2013. Drøyt to år senere mistet de den, bare uker før OL i Rio. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
FIKK LISENSEN I 2013: The Brazilian Doping Control Laboratory (BDCL) ble tildelt WADA-lisensen i 2013. Drøyt to år senere mistet de den, bare uker før OL i Rio. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDAVis mer

Om 41 dager skulle laboratoriet ta del i dopingtesting under OL. Nå er de fratatt lisensen

Får ikke ta del i antidopingarbeidet.

(Dagbladet): Det internasjonala antidopingbyrået WADA, har besluttet å frata antidoping-laboratoriet i Rio sin WADA-lisens med umiddelbar virkning, 41 dager før OL starter i den brasilianske byen.

Dette fordi WADA mener Rio-laboratoriet ikke oppfyller kravene og standardene de skal for å drive antidopingarbeid. De vil som følge av å bli fratatt lisensen, ikke ha mulighet til å analysere blod- og urinprøver. Det skriver antidopingbyrået på sine egne nettsider.

- I mellomtida vil WADA jobbe tett med Rio-laboratoriet for å løse problemet. Byrået vil sikre alle prøver, og øyeblikkelig flytte disse til et annet WADA-lisensiert laboratorium. sier Olivier Niggli i WADA.

Kan anke

Prøvene som allerede befinner seg på laboratoriet vil bli hentet og transportert - på en sikker og rask måte - og WADA lover at prøveprosedyrene vil fortsette på lik linje som tidligere.

- Utøvere kan være sikre på at en ny lisens kun vil bli tildelt når laboratoriet fungerer optimalt, sier Niggli.

Så snart som mulig vil en disiplinærkomité bli satt sammen for å se på saken. Denne komiteen vil så avgi en anbefaling om hvorvidt laboratoriet skal få tilbake WADA-lisensen.

Rio-laboratoriet har 21 dagers ankefrist.