Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupåpningen i langrenn i Ruka

- Om Bolsjunov er i stand til å vinne? Godt spørsmål

Klæbos kanskje tøffeste utfordrer liker ikke hvordan kroppen hans er.

KLAR FOR KAMP? Aleksander Bolsjunov brukte torsdagens pressetreff til å snakke seg veldig ned før verdenscupstarten i Ruka i morgen.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP? Aleksander Bolsjunov brukte torsdagens pressetreff til å snakke seg veldig ned før verdenscupstarten i Ruka i morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

RUKA (Dagbladet): På kvelden før verdenscupen i langrenn åpner i Finland, møttes fjorårets to store rivaler i verdenscupen hverandre på et pressemøte overfor skistadion.

Både regjerende verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo og den russiske toeren fra sist sesong, Alexander Bolsjunov, virker spente før de første poengene skal deles ut i den finske minitouren.

Bolsjunov gjorde sitt beste for å ta ned forventningene til seg selv fra scenen.

- Det er ingenting som funker nå, og jeg liker ikke hvordan kroppen min svarer, sa Bolsjunov, som i fjor tok Klæbos skalp på sprinten i sesongåpningen.

Vinnerskaller

Men helt krise kan det ikke være for russeren. For knappe to uker siden vant han sprinten i finske Olos, og kom på andreplass på ti kilometer klassisk, kun slått av Iivo Niskanen.

For å sjekke Bolsjunovs egentlige tilstand, fant vi fram til den russiske landslagstreneren, Markus Cramer.

- Du vet hvordan disse gutta er, de er ikke fornøyde med en andre- eller tredjeplass. De vil vinne! De blir sinte når de ikke vinner, og det er likt for alle de beste, Ustjugov, Klæbo og Bolsjunov. Det store målet for Bolsjunov er selvfølgelig den gule trøya i år, sier Cramer til Dagbladet.

- Er han i stand til å vinne den?

- Om han er i stand til å vinne? Godt spørsmål, sier han og tenker seg om.

- Jeg håper han unngår sykdom denne sesongen. Gjør han det er han god nok, men vi har et par andre gutter fra Norge å kjempe mot, og kanskje Niskanen og Cologna også, så jeg tror det blir en del folk som kan slåss om den trøya.

Klæbos forandringer

For Johannes Høsflot Klæbo kommer denne sesongen med en helt annen inngang enn de to foregående. Med to sammenlagtseiere i verdenscupen under beltet, har Klæbo byttet fra sprint- til distanselandslaget, og samtidig prøvd seg på høydetrening for første gang i karrieren.

- Det har vært mange forandringer, og grunnen til det er at vi føler at dette er tidspunktet til å prøve noe nytt. Hvordan det slår ut blir egentlig veldig spennende å se, sier Klæbo til Dagbladet.

Alexander Bolsjunov er også spent på å se hva disse forandringene har gjort med hovedrivalen denne sesongen.

- Kanskje denne omleggingen gjør ham enda raskere? Det vet vi ikke før om et par dager, sier Bolsjunov til Dagbladet, og får følge av trener Cramer:

- Det blir interessant å se hvordan det går med ham. Det er mange forandringer på én gang, selv om jeg ikke tror lagbyttet er den største utfordringen. Høydetreningen og alle de nye erfaringene er mer interessante. Dette er sesongen å prøve nye ting i, og jeg vet at Klæbo ønsker å vinne mer enn sprinter, så jeg tror det er riktig tidspunkt å forsøke å endre litt på opplegget, sier han, før han følger opp med en noe overraskende utfordrer til de to siste sesongenes store løpere:

Overraskende favoritt

- Kanskje Finn Hågen Krogh kan vinne? Han er min favoritt, sier Cramer og smiler. Krogh går ikke minitouren i Ruka etter tiendeplass på sprinten på Beitostølen, og en veldig skuffende 13. plass på 10-kilometeren i fristil på søndagen.

- Er Krogh din favoritt?, spør vi Cramer en gang til.

- Ja. Han er god i sprint og på distanse, men du vet aldri med ham. I tillegg er han en morsom og hyggelig fyr, sier den russiske landslagstreneren til Dagbladet.

Verdenscupen i langrenn begynner med sprint for kvinner og menn i morgen, fredag. Prologene begynner klokka 10 norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media