Om bråket:
- Skandale

Petter Northug er alt annet enn fornøyd med at Johannes Høsflot Klæbo måtte (unngå å) svare på en rekke spørsmål fra pressen.

ENIGE OM Å VÆRE UENIGE: Espen Bjervig og Johannes Høsflot Klæbo, her fra Ruka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENIGE OM Å VÆRE UENIGE: Espen Bjervig og Johannes Høsflot Klæbo, her fra Ruka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det var bisarre scener som utspilte seg på Lillehammer torsdag.

Få timer etter at Johannes Høsflot Klæbo og Skiforbundet tilsynelatende hadde begravet Viaplay-stridsøkta, møtte stjerna opp til pressekonferanse. Der var det en helt ny utgave av Klæbo som stilte opp for pressen.

Kroppsspråket til verdens beste skiløper lyste at han var alt annet enn happy. Skuldrene var høye. Nakken krummet. Og han innrømmet at han både var «sliten» og «lei.»

17 ganger fikk han spørsmål om Viaplay-logoen, og alle 17 gangene svarte cirka dette:

- Jeg har ikke så mye mer å kommentere til det enn det som ble sagt i pressemeldingen i dag tidlig. Vi har blitt enige om å ikke si noe mer.

Men kroppsspråket sa akkurat hva han mente. Dagbladet har også fått høre fra informert hold at avgjørelsen om å gå tilbake på Viaplay-nektet satt langt inne hos Klæbo.

UVANT: Johannes Hæsflot Klæbo nektet å svare pressen om Viaplay-bråket, og oppførselen vekker oppsikt. Video: Løkås / Særsland. Vis mer

Tok Klæbo i forsvar

TV 2-ekspert Petter Northug reagerer på at Klæbo måtte stille opp for pressen etter alt som har skjedd en siste uka. Spesielt når de to partene egentlig ble enige tidligere på dagen.

- Skandale at Johannes Klæbo må møte pressen i dag for å svare på spørsmål man vet på forhånd. Burde fått fri til å forberede seg til helgens konkurranser, skriver Northug på Twitter.

FÅR STØTTE: Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug sammen i 2018 . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR STØTTE: Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug sammen i 2018 . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Northug kommer også med en ny Klæbo-påstand:

- Etter OL-sesongen går Johannes ut av landslaget og satser privat mot VM i Planica.

SPONSORBRÅK: Johannes Høsflot Klæbo virket ikke særlig fornøyd pressens spørsmål i kjølvannet av sponsorbråket med skiforbundet, og tvillingsøstrene Udnes Weng har funnet en løsning på kuldegradene. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Stille

Både Klæbo selv og langrennssjef Espen Bjervig ble stilt spørsmål om framtida i dag.

Klæbo ville ikke fyre opp under noen flere spekulasjoner. For han handlet det om å mobilisere kreftene inn til helgas konkurranser. Fredag er det sprint, før det venter 15 kilometer fristil og stafett søndag.

Bjervig svarte at på generelt grunnlag kan være mulig med en dialog hvis en situasjon oppstår:

- Enhver utøver som har annen løsning enn å være på landslaget må vi ta en dialog med, svarte Bjervig på spørsmål fra VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer