I TIDSNØD: Skiskytter Tarjei Bø har ikke hatt tilfresstillende framgang siden han pådro seg rhinovirus, og skal til nye tester på Olympiatoppen neste uke i forsøket på å finne svarene som gjør han frisk og rask i tide til VM-starten. Foto: Christian R Christensen
I TIDSNØD: Skiskytter Tarjei Bø har ikke hatt tilfresstillende framgang siden han pådro seg rhinovirus, og skal til nye tester på Olympiatoppen neste uke i forsøket på å finne svarene som gjør han frisk og rask i tide til VM-starten. Foto: Christian R ChristensenVis mer

Om de ikke var utsatt nok fra før: Tarjei Bø må ta nye prøver til uka

Og Emil er fortsatt syk.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Dagens herrestafett i skiskyting i Holmenkollen, hvor Norge havnet på niendeplass, hadde liten sportslig verdi å snakke om, all den tid både Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø var fraværende på det norske laget.

For landslagsledelsen dugde dermed ikke stafetten til annet enn å få bekreftet at de har valgte rett da de lørdag kveld tok ut laget de bekreftet for allmennheten etter den nedslående 9. plassen i det norske nasjonanlegget i dag:

Ødelagt på første etappe Henrik L'Abée-Lund og Lars Helge Birkeland fikk de to siste VM-plassene, slik Dagbladet skrev allerede i går.

Kvartetten Bjørndalen, Hegle Svendsen og 2x Bø var allerede forhåndsuttatt.

Alexander Os ga landslagssjef Per Arne Botnan lite å skamme seg over på sin førsteetappe, der han vekslet som nummer 18 - 1.32,1 bak teten. Dermed var moroa og spenningen kjapt over for Norges del på herrestafetten.

Lang tid utenfor pallen Og legger du til at ingen nordmenn har vært på pallen siden Johannes Thingnes Bø vant sprinten i Ruhpolding 17. januar - sju strake verdenscuprenn - så ser du at den norske leiren står i trøbbel til knærne bare 18 dager før første VM-øvelse i finske Kontiolahti.

Bedre blir det heller ikke med de siste sykdomsrapportene fra landslagslege Ola Berger:

• Tarjei Bø må til nye tester på Olympiatoppen neste uke. Svaret på den første testen han tok etter å ha fått påvist rhinovirus - gjør det nødvendig med nye tester.

- Tarjei føler ennå at han mangler det siste giret, og vi velger å ta nye tester for å se hvor han står hen, sier landslagslege Ola Berger til Dagbladet.

- Det begynner å bli bekymringsfullt med tanke på VM-formen hans?

- Vi krysser fingrene for at det løsner for han, og fortsatt har vi et godt håp om det, sier Berger.

Emil fortsatt syk • Emil Hegle Svendsen (29) har ikke hatt særlig bedring med forkjølelsen som førte til at han gikk glipp av hele prøve-VM i Holmenkollen, og landslagslegen regned med at det går ennå minst tre dager før han i det hele tatt kan være tilbake i trening.

- I likhet med Tarjei Bø, så begynner også Emil å få dårlig tid med tanke på VM?

- Det er vanskelig å synse noe rundt det. Det er Emil selv den beste til å kunne si noe om, sier Berger.

Andresen tror på Emil-gull Olympia- og verdensmester Frode Andresen tror både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø allerede er på etterskudd med tanke på å kunne vinne VM-sprinten i Kontiolati.

- Spinten er så ekstrem at du må ha en maksdag både på skytingen og i sporet. Men Emil er så hard i hodet at han fortsatt kan vinne VM-gull på både normalprogrammet og på fellesstarten, sier Frode Andresen til Dagbladet.

Han mistenker at den norske leiren preges av en viss uro nå, bare drøye to uker før VM-starten.

- Det  må være lenge siden - om noen gang - det har vært så stor uvisshet i det norske laget. Og det er veldig uvant med så lang tid uten en eneste norsk utøver på pallen, sier han.

ENKELT VM-UTTAK: Landslagssjef Per Arne Botnan presenterte den endelige VM-troppen etter dagens skiskytingsstafetter i Holmenkollen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ENKELT VM-UTTAK: Landslagssjef Per Arne Botnan presenterte den endelige VM-troppen etter dagens skiskytingsstafetter i Holmenkollen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer