- Om de lar meg ta et, så melder jeg meg frivillig

Keeper Joe Hart ikke redd for å ta straffespark.

GOD MED BEINA OGSÅ: Joe Hart sier at han godt kan ta straffespark om sjansen skulle by seg. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB scanpix
GOD MED BEINA OGSÅ: Joe Hart sier at han godt kan ta straffespark om sjansen skulle by seg. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB scanpixVis mer

Englands keeper Joe Hart frykter ikke straffesparkkonkurranse i EM-kvartfinalen mot Italia. Ikke bare er han klar til å redde, men til å skyte også.

- Om de lar meg ta et, så melder jeg meg frivillig. Vi håper at vi avgjør i ordinær tid, men om straffespark må til så ville jeg føle meg trygg på at jeg kan score, sier han.

Hart scoret på straffe da England for tre år siden slo Sverige i EM-semifinalen for U21-lag.

Landslagssjef Roy Hodgson har beordret trening på straffespark for England, som har vunnet bare én straffesparkkonkurranse i EM og VM. Det var kvartfinalen mot Spania i 1996. I fem av Englands ni siste sluttspill er laget slått ut på straffespark.

Trøsten er at Italia ikke har gjort det stort bedre, med to seirer på sju straffesparkkonkurranser. I forrige EM ble det kvartfinaletap mot Spania på straffespark, men Italia ble verdensmester etter straffesparkkonkurranse i 2006.

Hart sier at han ofte trener på å skyte straffer. Han trener selvsagt også på å redde dem, og han kommer til å være oppdatert på italienernes preferanser.

- Jeg vet hvor alle italienerne pleier å skyte. Jeg bruker tiden jeg trenger foran videoskjermen på å kartlegge dem, sier han.

Ashley Young trente torsdag tross en smell i leggen.

- Alle 22 spillere trente eller drev restitusjon, sa en talsmann for troppen etter en lukket treningsøkt.

Jermain Defoe er i England på grunn av farens begravelse, men han ventes å slutte seg til troppen igjen fredag.

(NTB)