Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Om de tror de kan bedre sjøl, så får de bare prøve

Fire skøyteløpere går ut av Peter Muellers gruppe.

(Dagbladet.no): Skøyteløperne Mikael Flygind Larsen, Dag Erik Kleven, Sverre Haugli og Maren Haugli har i dag trukket seg fra forbundsgruppa foran årets sesong.

I stedet velger de å kjøre sitt eget opplegg, ved hjelp av egne sponsorer.

- Alt bunner i at vi er uenige om en del ting. Jeg har ønsket forandringer i opplegget, men de har ikke vært mulig å få til, sier Maren Haugli til Dagbladet.no.

- Dermed har ikke tilbudet blitt godt nok, tillegger hun.

- Får bare prøve

I likhet med de tre andre som nå går ut av gruppa, er hun fortsatt aktuell for verdenscup.

- Hvis de tror de kan trene bedre sjøl et annet sted, så får de bare prøve. For meg er dette fint, fordi jeg nå kan bruke tida mi på noen nye og yngre talenter, sier Peter Mueller til Dagbladet.no.

- Jeg kan ikke bekymre meg for halvgode folk, hvis de ikke vil følge mine metoder. Vi kan ikke gjøre ting slik de ønsker det. Det kunne ha bidratt til å dra andre løpere, som Håvard Bøkko, ned, mener han.

IKKE VELKOMMEN LENGER: Her heier skøyte-landslagssjef Peter Mueller fram Mikael Flygind-Larsen. Nå er sistnevnte ute av forbundsgruppa. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
IKKE VELKOMMEN LENGER: Her heier skøyte-landslagssjef Peter Mueller fram Mikael Flygind-Larsen. Nå er sistnevnte ute av forbundsgruppa. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Kan ikke prestere så ujevnt

De fire utbryterne, og da særlig Maren Haugli, får likevel gode skussmål av treneren, med unntak av på et punkt: de ikke har prestert jevnt godt nok.

- Man kan ikke være så mye opp og ned, svingningene har vært for store, synes Mueller.

Haugli er langt på vei enig i det siste treneren sier - hun er bare uenig i måten å løse problemet på.

- Et av de viktigste målene mine foran kommende sesong, er å prestere jevnere. Det aller viktigste er å komme tilbake på et godt, høyt nivå. Men for å komme dit, føler jeg at jeg må ta mer ansvar sjøl, forklarer hun.

image: - Om de tror de kan bedre sjøl, så får de bare prøve
UENIGHETER: Peter Mueller (t.v.) og Maren Haugli har vært uenige om en del ting når det gjelder hennes opplegg. Derfor velger hun nå sjøl å gå ut av forbundsgruppa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media