HAVNET BAKPÅ: Lars Petter Nordhaug punkterte i en utforkjøring, og fikk hjelp av en snarrådig Gabriel Rasch i Sky-bilen da ting var på det mest kritiske. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.no
HAVNET BAKPÅ: Lars Petter Nordhaug punkterte i en utforkjøring, og fikk hjelp av en snarrådig Gabriel Rasch i Sky-bilen da ting var på det mest kritiske. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.noVis mer

- Om det blir bot, får Gabba betale

Nordhaug gjemte seg bak Sky-bil etter punktering.

LANGESUND (procycling.no): Det blir ofte diskusjon når proffsyklister ligger i vindskyggen av følgebiler etter at de har mistet kontakt med hovedfeltet.

Regelverket håndheves på ulikt vis. Lars Petter Nordhaug var uheldig og fikk en punktering i utforkjøring.

Mekanisk trøbbel oppfattes gjerne som formildende omstendigheter av rittjuryen. Dog var det ikke tilfellet da Richie Porte mottok hjulet til en konkurrent under Giro d´Italia nylig.

• Les også: - Et kraftig slag i ansiktet for Porte

Hadde ikke nordmannen fått hjelp av Sky-bilen, kunne han bare glemme å ta seg opp til feltet igjen.

- Det var et uheldig sted (å punktere) når det går i 70 kilometer i timen. Da mister man mye fart, sier Nordhaug til procycling.no.
 
Mener det var innenfor regleverket Sky-bilen med sportsdirektør Gabriel Rasch om bord slapp seg raskt ned, og lot Nordhaug og en hjelperytter få en «billig reise» opp til bilkøen.

Derfra måtte vestfoldingen klare seg selv, og tok seg opp igjen til feltet der resten av sammenlagtfavorittene satt.

- Er det greit å ligge bak bilen i en slik situasjon?

- Det som ikke er greit er om bilen peser meg opp forbi bilkøen. Gabriel Rasch hjalp meg opp dit. Jeg vet ikke hvordan reglementet er, men det er vel litt på grensen. Vi utnyttet det i hvert fall ikke for mye. Jeg kom opp til køen, og så var det opp til meg å kjøre meg opp derfra.

- Blir du overrasket om det kommer noe reaksjon på det?

- Ja, det gjør jeg. Det er en helt vanlig praksis. Det får de gjøre som de vil med. Får jeg en tidsstraff, så gjør jeg det. Får jeg en bot, så får Gabba betale, flirer han.

Kristoffs andre triumf Det er opp til de tre personene i rittjuryen om nordmannen skal straffes enten økonomisk eller tidsmessig.

Foreløpig står 31-åringen på samme tid som resten av hovedfeltet, og har dermed heng på de beste foran fredagens etappe mellom Skien og Rjukan.

Torsdag tok Alexander Kristoff sin andre etappeseier på to dager, og leder følgelig rittet sammenlagt:

- Jeg er fornøyd nå, men jeg tror jeg har en mulighet til å vinne etappen mot Hønefoss, som jeg lyktes å vinne i fjor, sa Kristoff etter podieseremonien.

- Hva tenker du om fjelletappen som venter?

- Jeg tror det blir tøft med elleve kilometer bakke mot spurten. Jeg renger ikke med at jeg henger på det, men om det kommer motvind eller snø, så har jeg kanskje en mulighet, sier Kristoff til procycling.no.

Tour of Norway avsluttes søndag med etappen fra Flå til Eggemoen. De neste to etappene skjer i fjellene, dersom værforholdene tillater det.

- Foreløpig kjører vi som planlagt. Vi tar ingen avgjørelse i kveld, sier teknisk direktør Anders Eia Linnestad til procycling.no.

Værvarselet viser foreløpig null grader og nedbør i Tuddal, fredag. Det kan bety snø for syklistene.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!