Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Om det er meg eller Petter som har best finish er vanskelig å si

Finn Hågen Krogh leder 1-0 i spurtseire på stafett.

SNIKER SEG FORBI: Finn Hågen Krogh, her ute til venstre, spurtslo Petter Northug på Lillehammer sist helg. Om Northug ikke kommer i form til OL tror Krogh han kan være en fullgod erstatter på ankeretappen.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SNIKER SEG FORBI: Finn Hågen Krogh, her ute til venstre, spurtslo Petter Northug på Lillehammer sist helg. Om Northug ikke kommer i form til OL tror Krogh han kan være en fullgod erstatter på ankeretappen.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Et lite, men likevel underspilt poeng etter verdenscupstafetten på Lillehammer er det faktum at Petter Northug faktisk tapte en spurt som ankermann.

Petter selv vil nok hevde at han aldri spurtet mot russeren Vylegsjanin, og derfor ikke tapte noen spurt mot ham, men det de fleste glemte er at også Finn Hågen Krogh på det norske andrelaget spurtet seg forbi Northug i kampen om andreplassen.

Ga opp?
Det gjør at Krogh er blant ytterst få som har spurtslått spurtkongen. Nevnte Vylegsjanin har også slått Petter i en spurt på løst føre, men så er det knapt flere om du ikke regner sprint.

- Ja, man kan jo si det sånn. Men da han ga opp å vinne, ga han vel litt faen i den andreplassen også, sier Krogh beskjedent på spørsmål om han har tenkt over at han spurtslo sin egen konkurrent til ankeretappen under OL i Sotsji.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det etterpå, men jeg ser mer på det slik at vi tapte den stafetten mot Vylegsjanin enn at jeg slo Petter.

Et reelt alternativ
For det var ikke helt tilfeldig at Krogh også gikk ankeretappe, selv om det forrige søndag var for Norges andrelag. Trener Trond Nystad ville teste alternativer i forkant av OL-stafetten, og forrige helgs stafett var i så måte generalprøven før OL.

Det betyr at Finn Hågen Krogh også er et alternativ til å gå sisteetappen når det drar seg til i Sotsji, og dersom Northug ikke finner formen innen da.

- Alle vil vel gå stafetten, så får man muligheten til det så sier man jo ja. Det er ingen etapper på det OL-laget som er satt ennå, vi er veldig mange som har heva oss i år og som går fort. Man skal være skjerpa helt inn til OL skal man komme med på det laget, sier Krogh.

- Føler du selv at du er et reelt alternativ til den ankeretappen?

- Ja, jeg føler jo at jeg har en bra spurt, så om det er meg eller Petter som har best finish er vanskelig å si.

Råest i verden
For Finn Hågen er det viktigste målet å få gå stafetten og duathlonet i OL. Alt annet blir som en bonus, eller en konsekvens av at han har gått fort på ski i mesterskapet.

Men samtidig som han tror han har mulighet til å vinne stafetten for Norge om han får sjansen i OL, vet han også at det er Northug som står først i køen om alt er normalt.

- Han er den råeste i verden på å avslutte, så jeg vil vel ikke si at jeg er like rå ennå. Men jeg har jo 1-0 i spurten, forsåvidt, så vi får se, småler han.

- Petter har en evne til å bli noen hakk råere når det blir mesterskap, vi vet jo hva han står for, så når han kommer i form er han nok den vasseste på akkurat det.