- Om det ikke var for Real, hadde jeg gjort det gratis

Mourinho får ikke blande seg i Norges EM-gruppe.

MÅ TAKKE NEI: Jose Mourinho kunne godt tenke seg å gjøre en kort vikarinnsats for Portugals landslag under kampene mot Danmark og Island (8. og 12. oktober), men Real Madrid sier nei til å la ham påta seg oppgaven. Foto: Susana Vera, Reuters/Scanpix
MÅ TAKKE NEI: Jose Mourinho kunne godt tenke seg å gjøre en kort vikarinnsats for Portugals landslag under kampene mot Danmark og Island (8. og 12. oktober), men Real Madrid sier nei til å la ham påta seg oppgaven. Foto: Susana Vera, Reuters/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Portugals fotballforbund har ønsket seg Jose Mourinho som landslagsvikar i kampene mot Danmark og Island i starten av oktober.

Allerede suspenderte Carlos Queiroz fikk sparken etter uavgjort hjemme mot Kypros og tap borte mot Norge i de to første kampene i EM-kvaliken.

I dag sier imidlertid Mourinho at Real Madrid ikke vil la ham påta seg den kortvarige jobben for landslaget.

- Min personlige stolthet og lidenskapen for Portugal lar meg ikke si nei, men jeg kan ikke si ja heller, sier Mourinho ifølge Daily Telegraph.

- Min oppfatning er at dette ville blitt tolket negativt i Real Madrids verden. Det måtte vært en fullstendig enighet og jeg tror ikke det kommer til å skje. Real Madrid har all rett til å fatte den beslutningen de har. For meg er denne saken over, sier 47-åringen.

Men om Real Madrid skulle skifte mening, er han mer enn klar for å bidra til å gjenopprette Portugals ære etter den pinlige åpningen med ett poeng mot to antatt svakere motstandere.

- Hadde det ikke vært for Real Madrid skulle jeg gjort det gratis, sier Mourinho ifølge The Independent.