Om drømmetilbud: - Veldig spennende

Vegard Hansen (53) legger ikke skjul på at han allerede har konkrete tanker om framtida etter den ferske Mjøndalen-exiten.

VIL TILBAKE: Vegard Hansen på pressekonferansen der det ble bekreftet at han er ferdig som hovedtrener i Mjøndalen. Han har ingen planer om å gi seg som fotballtrener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VIL TILBAKE: Vegard Hansen på pressekonferansen der det ble bekreftet at han er ferdig som hovedtrener i Mjøndalen. Han har ingen planer om å gi seg som fotballtrener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang på 17 år skal Hansen følge Mjøndalen fra sofaen - eller rettere sagt - det var før han nylig ble ansatt som fotballekspert hos Discovery.

Det skjedde etter at 53-åringen tidligere i august fikk sparken som Mjøndalen-trener.

Overfor Dagbladet gjør Hansen det klart at han ønsker seg tilbake til treneryrket, uten at han ennå har fått tilbud som har vært «konkrete eller aktuelle».

Han forteller at han er åpen for tilbud fra lag i både Eliteserien og OBOS-ligaen, men har flere krav til potensielle henvendelser.

- Hva skal til for å lokke deg tilbake som trener?

- Aller helst vil jeg ha en så stor, god og interessant klubb som mulig. Det er det første, men jeg kan også være interessert i et prosjekt som da vi startet i Mjøndalen på fjerde nivå. En klubb med historie, kultur og en god plan. Det synes jeg vil være interessant og spennende.

- Er det noen drømmetilbud du kunne sett for deg?

- Ja, det er det, men det tror jeg ikke jeg skal gå ut med. Men jeg har sett for meg klubber og tenkt «det kunne vært veldig spennende», men jeg skal ikke gå ut på den veien der.

- Du vil ikke gi et lite hint?

- Nei, det kan jeg ikke gjøre, svarer Hansen lattermildt.

DEN GANG DA: Christian Gauseth og Vegard Hansen under tiden i Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
DEN GANG DA: Christian Gauseth og Vegard Hansen under tiden i Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Hans Discovery-kollega, og tidligere Mjøndalen-elev, Christian Gauseth, er overbevist om at det bare er snakk om tid før Hansen er tilbake som trener.

- Vegard kan passe inn veldig mange steder. Også tror jeg folk denne høsten kommer til å få opp øynene for hvor faglig sterk han egentlig er. Det han ser når han ser fotball, det er det faktisk ikke så veldig mange andre som klarer å få med seg, sier Gauseth til Dagbladet.

Han omtaler Hansen som både grundig og ryddig.

- Jeg tipper han trener et lag i norsk toppfotball i sesongen 2023, slår Gauseth fast.

Spørsmålet er i så fall hvor.

UENIGE: Vegard Hansen og Christian Gauseth var ikke alltid enige. I sosiale medier får de kritikk. Video: Discovery + Vis mer

Til Gauseth foreslår Dagbladet Sarpsborg 08, Jerv og Kristiansund som potensielle arbeidsgivere for Hansen. Samtlige sliter enormt i Eliteserien, og står i varierende fare for å rykke ned til OBOS-ligaen.

- Det er mange klubber som gjør det forferdelig, som kommer til å skifte trener. Jeg tipper Vegard er langt framme når det kommer til å skje, i de klubbene som gjør et skifte. Men jeg skal ikke sparke noen trener på direkten her, sier Gauseth til slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer