IKKE BARE FRYD OG GAMMEN: Zlatan Ibrahimovic tar mye plass, både på og utenfor banen, noe PSG-sportssjef Leonardo har fått erfare. Her etter at svensken ble hentet i fjor sommer. Foto: AFP / NTB Scanpix
IKKE BARE FRYD OG GAMMEN: Zlatan Ibrahimovic tar mye plass, både på og utenfor banen, noe PSG-sportssjef Leonardo har fått erfare. Her etter at svensken ble hentet i fjor sommer. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

- Om en spiller begynner å legge seg opp i sånt er det over. Da er han død

PSG-ledelsen om bråket rundt Zlatan.

(Dagbladet): Paris Saint Germain leder fransk Ligue 1 og er videre i Champions League, men under overflaten murrer det i den styrtrike klubben.

Tidligere i år ble det kjent at Zlatan Ibrahimovic, som har scoret 20 mål på 22 kamper for hovedstadsklubben, hadde «stjålet» assistenttrener Claude Makeleles parkeringsplass, og at svaret da han ble konfrontert med saken var:

- Om jeg vil parkere bilen min i garderoben, så parkerer jeg bilen min i garderoben.

Sportssjefen snakker ut
I et intervju med den seriøse avisa L'Equipe snakker nå PSGs brasilianske sportsdirektør Leonardo ut om det interne bråket.

Og, kanskje ikke så overraskende, med tanke på at Zlatan har vært en megasuksess siden overgangen fra AC Milan i fjor sommer, forsvarer Leonardo svensken når han snakker om bråket:

- Men det er ikke «Ibras» problem, det er klubbens. Vi kan påstå at spillerne er dårlig oppdratt, men sannheten er at vi på Camp des Loges (klubbens treningsanlegg) i dag har et lag med 29 spillere og en lederstab på 30. Tidligere hadde vi en tredjedel av den nåværende størrelsen. Nå har vi også PSG-TV og rådgivere som kommer hele tida, og en restaurant med ti ansatte som tidigere ikke eksisterte. Det er ikke en holdbar situasjon lenger, vi har ikke engang plass til bilene med leveranser, sier Leonardo om parkeringsbråket.

- Bare én sjef i PSG
Mange har stilt spørsmål ved Zlatans makt i klubben, og blant annet skal den tidligere stjerna, brasilianske Nene, være forbanna på Zlatans dominerende rolle.

Leonardo sier imidlertid til L'Equipe at ryktene er overdrevne.

- Det er bare en myte. Det er latterlig. Det er bare én sjef her, og det er Nasser (Al-Khelaifi, PSGs president). «Ibra» har stor respekt for PSG, sier han.

Leonardo understreker videre at Ibrahimovic ikke har noe med at Nene skal selges å gjøre, og peker på at han først og fremst er fotballspiller i klubben.

- Dette er en bedrift med en eier som betaler oss. Klubben betaler oss og vi arbeider, det er alt. Om en spiller begynner å legge seg opp i sånt så er det over. Da er han død. Da mister han min respekt. Men for «Ibra» har jeg masse respekt. Han er for smart til å gjøre noe sånt, sier Leonardo.