Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Om fire dager smeller det i hockey-VM: - Vi vet vi må slåss. Det blir tøft

Roy Johansen er klar for sitt siste hockey-VM, og håper å berge plassen.

- DET BLIR TØFT: Roy Johansen er klar for sitt siste hockey-VM. Det vet han blir tøft. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- DET BLIR TØFT: Roy Johansen er klar for sitt siste hockey-VM. Det vet han blir tøft. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag tok Roy Johansen med seg resten av hockeylandslaget til Moskva med, og til sitt siste hockey-VM som landslagstrener. Der møter laget tøff motstand, og kan i verste fall risikere å miste plassen sin i A-VM.

- Vi er i en tøff pulje, og vi vet vi må slåss for å berge plassen. Det er lite som skiller en fjerdeplass og et nedrykk. Det blir tøft, og vi må spille bra, sier Johansen til Dagbladet.

Når laget kommer hjem igjen fra Russland mot slutten av mai, håper nok alle her hjemme at Norge i det minste har berget plassen. Spesielt ønsker nok Johansen å avslutte tida på landslaget med nok en opptur. For de har han hatt mange av, ifølge ham selv.

- Jeg kan ikke velge én opptur. Det er så mange. Annet enn et par enkeltkamper innimellom, har det heller ikke vært noen spesielle nedturer. Vi har fått ut det beste av oss selv tidligere, sier Johansen, og legger til at de gleder seg.

Lover trøkk Norge åpner mot Danmark på lørdag. Mot et lag hvor kampene ofte blir omtalt som hatoppgjør. Johansen forteller at det kommer til å bli et voldsomt trøkk fra første sekund, men at det vil bli vanskelig.

Danmark er ikke nødvendigvis det første landet mange tenker på når man sier ordet «hockey», men våre naboer i sør gjør det svært godt på isen.

-Vi har mye å hente her i Norge. Danmark får mye mer støtte av «Team Denmark», altså Olympiatoppen som det heter her. Jeg tror de får rundt 20 millioner kroner, det er mye mer enn oss. I dag har de sju spillere i NHL, og flere i KHL og andre store, europeiske ligaer. De er et land å regne med, sier Johansen om VMs første motstander.

I tillegg til Danmark, mener landslagstreneren at også Latvia og Kasakhstan er lag de er avhengige av å slå for å berge plassen.

Derfor håper landslagstreneren da at spesielt målvaktene har et godt VM og stenger buret, og at resten av laget overrasker positivt. Gjerne også at NHL-spillerne Mats Zuccarello Aasen og Andreas Martinsen viser seg fram.

- Forstår Rangers Zuccarello fikk lov av New York Rangers å bli med til VM - tross for at de først egentlig ikke ønsket at han dro. Også Colorado Avalanche-spilleren Andreas Martinsen er med til Moskva, og Johansen håper de to NHL-spillerne kan bidra med selvtillit, både på og utenfor banen.

- Alle har hver sin rolle, og må gjøre sitt beste. Men det blir spennende å endelig få med Zuccarello på laget igjen, det er lenge siden, sier Johansen.

Ikke alle hockeyinteresserte forstod nødvendigvis hvorfor Rangers nølte med å la «Zucca» bli med landslaget til VM. Det gjorde landslagssjefen.

- Jeg vet jo hvordan de tenkte. At det kunne bli stor påkjenning etter skaden (ifjor, journ.anm). Men han hadde gitt klart beskjed om at han ønsket å dra og spille for landet sitt, og det var nok derfor de lot ham gjøre det. Det er jo andre som ikke fikk lov å dra til VM av Rangers.

- Har forberedt oss godt Uansett hva som skjer i VM, blir det nok spennende å følge de norske gutta, som jo har overrasket stort før. Og Johansen lover at de har forberedt seg på det som kommer.

- Nå vil vi gjøre det bra - det vil vi jo alltid. Vi har forberedt oss så godt vi kan, og starta allerede i mars. Uansett hva som skjer, så vet vi når vi kommer hjem at vi har gjort det vi kunne.

Fredag skadet Ole Kristian Tollefsen seg i privatlandskampen mot Frankrike, men han skal rekke VM-starten. Ellers har landslaget slitt tidvis med skader, og da særlig i den venstre backrekka.

- Vi har hatt litt utfordringer der, men det løser seg, sier landslagstreneren.

Hele Norges coronakart