- Om fire, fem dager er jeg vakker igjen

Ronaldo flirer av albuen.

(Dagbladet.no): Gjemt bak store solbriller ankom Cristiano Ronaldo sin egen boklansering på Old Trafford, dagen etter at han blødende måtte byttes ut i kampen mot Roma.

Portugiseren insisterte på at solbrillene i solfattige Manchester var av rent kosmetiske årsaker - for bak brillene skjulte det seg et gjenklistret øye med vennlig hilsen Mirko Vucinic.

Etter Roma-kampen hevdet Ronaldo at slaget med albuen var gjort med vilje, ifølge Sir Alex Ferguson. Dagen derpå var Ronaldo derimot i det mer tilgivende hjørnet. Og det til tross for at han skal være den eneste av United-spillerne med personlig speil i garderoben.

- Jeg liker ikke å se ut som dette, men om fire, fem dager er jeg vakker igjen, sa Ronaldo med et smil på lur, ifølge The Times.

Årsaken til Ronaldos lille presseseanse var altså enda et bidrag til de sjeldent lesverdige selvbiografiene signert fotballspillere, boka til United-stjerna har fått navnet «Moments».

The Times skriver småspydig at boka er spekket med «private bilder», og at hele prosjektet ville gjort Sir Alex Ferguson rasende om det hadde kommet fra David Beckham rundt 2002.

Nå skal United-manageren imidlertid ha innsett at det er nye tider og nye holdninger som gjelder.

Lar seg ikke skremme

SNART KJEKKAS IGJEN: Cristiano Ronaldo skjulte seg bak store solbriller dagen etter at han fikk en albue i ansiktet. Foto: AFP
SNART KJEKKAS IGJEN: Cristiano Ronaldo skjulte seg bak store solbriller dagen etter at han fikk en albue i ansiktet. Foto: AFP Vis mer

Ronaldo selv ville ikke røpe så mye av innholdet, men han snakket gjerne om tirsdagens kamp. Og etter å ha tenkt seg litt om, ser han ikke lenger grunn til å være sint på Vucinic.

- Jeg tror ikke det var med vilje. Jeg liker ikke å se ut som dette, men slike ting skjer i fotball, sier han til The Guardian.

Han kommer uansett ikke til å la seg skremme av litt røff behandling fra motstanderen.

- Jeg bryr meg ikke om hva de gjør. De vil ikke stoppe meg fra å spille på min måte. Jeg synes manageren min gjør en flott jobb ved å beskytte meg. Nå er det opp til motspillerne mine å ta det til seg, sier han.

Ronaldo skrev tidligere i år under på en kontrakt som løper til 2012, og som begravet alle spekulasjoner om Real Madrid og Barcelona.

Også i går gjentok han hvor fornøyd han er med tingenes tilstand i Manchester.

- Dette er den rette klubben for meg. Tidligere tenkte jeg på andre klubber, men sammen med agenten min bestemte vi oss for at dette er det beste stedet å være, sier Ronaldo.

- Om fire, fem dager er jeg vakker igjen
<B>IKKE MED VILJE LIKEVEL:</B> Etter kampslutt mente Ronaldo at Mirko Vucinic hadde skadet ham med vilje. I går hadde han skiftet mening.