SKEPTISK TIL VIF-REGLER: Steffen Iversen (t.v) er fotballekspert i C More, som har overtatt tv-rettighetene i Tippeligaen. Med påstanden om at VIF-spillerne vil bryte Kjetil Rekdals innførte alkoholforbud markerer han seg fra første dag som ekspert. Under kampene skal han sitte i studio sammen med kanalens anker, tidligere TV2-profil Jon Hartvig Børrestad. Foto: Bjørn Langsem
SKEPTISK TIL VIF-REGLER: Steffen Iversen (t.v) er fotballekspert i C More, som har overtatt tv-rettighetene i Tippeligaen. Med påstanden om at VIF-spillerne vil bryte Kjetil Rekdals innførte alkoholforbud markerer han seg fra første dag som ekspert. Under kampene skal han sitte i studio sammen med kanalens anker, tidligere TV2-profil Jon Hartvig Børrestad. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Om folk ikke får gå på byen, så sitter de hjemme og drikker

Iversen tror VIF-gutta vil bryte Rekdals nye klubbregler.

Iversen er sammen med Amund Skiri C Mores fotballeksperter når kanalen nå overtar som ny distributør av Tippeligaen.

Begge ble seriemester med Vålerenga under Kjetil Rekdals ledelse i 2005. I forbindelse med Rekdals comeback som VIF-trener presenterte han 15 ordensregler som spillerne må følge — deriblant forbud mot alkohol i sesongen og å være ute etter midnatt.

- Strengt Steffen Iversen reagerer spesielt på de to nevnte punktene.

- Mange av reglene går igjen også i andre klubber, men totalforbud mot alkohol i sesongen. Det er litt strengt, og den regelen tror jeg mange kommer til å bryte.

- Om folk ikke får gå på byen, så sitter de hjemme og drikker. Og så lenge disse reglene ikke kommer til å bli fulgt, så er det bare dumt å ha dem, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

Positivt med bytur Han mener at en bytur etter kamp er et godt sosialt tiltak som bør tillates.

- Det er veldig få fotballspillere som klarer å sove etter kamp. Da er det bedre å gå ut. Jeg sier ikke at man skal fly ut på fylla eller dra på nattklubb, men at fem, seks, sju spillere går ut og tar en pils og prater om kampen mener jeg bare er en god ting.

Fra tida i Rosenborg er han vant med at det er forbud mot å gå på byen fra fire dager før kamp. Noe tilsvarende mener han burde vært innført i Vålerenga, ettersom det er enklere å etterleve.

Iversen tror også at oppmerksomheten rundt de nye VIF-reglene kan føre til ekstra belastning.

- Det er sikkert mange som kommer til å følge med på om noen bryter de reglene, og slik kan det legge mer press på Vålerenga-spillerne. I så fall vil det være mer ødeleggende enn positivt for dem.

- Scoop C Mores nye fotballanker, tidligere Premier League-anker i TV2 , Jon Hartvig Børrestad, gleder seg over å ha fått frittalende typer som Iversen og Amund Skiri på laget.

- Det er et scoop å få de to på laget. Både Amund (Skiri) og Steffen har en kjempefordel i at de nettopp har lagt opp, og har en veldig nærhet til det som skal skje der ute. De kjenner til nesten alle som kommer til å starte tippeligamatchene. De har kontroll på trenerne, vet hvordan garderobene ser ut og om vaflene smaker godt, sier han.

I går hadde C Mores fotballteam en photoshoot til lanseringen av produktet de skal selge. Og for enkelte var det - ifølge Børrestad - en historisk dag:

- Dette er Steffen Iversens første dag i arbeidslivet...