Om frykten: - Har vært redd

Sveriges tidligere langrennsdronning Charlotte Kalla (35) åpner opp om psykiske utfordringer.

ÅPNER SEG: Sveriges Charlotte Kalla forteller at hun ikke alltid har hatt det like enkelt. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB
ÅPNER SEG: Sveriges Charlotte Kalla forteller at hun ikke alltid har hatt det like enkelt. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg har vært redd for å mislykkes og kanskje framfor alt hatt en frykt for hvordan jeg vil bli oppfattet.

Det sier Charlotte Kalla i podkasten «Säkert Arbete» via Aftonbladet.

35-åringen innrømmer at presset utenfra tidvis har vært krevende, og at hun trolig har hatt for høye forventninger til seg selv.

- Frykt for å ha forutsetninger til å gjøre et skikkelig bra løp, og om jeg vil klare å holde tankene på rett plass og fokusere på oppgaven foran meg? Eller vil jeg falle helt mentalt sammen og ikke klare å presse meg selv og takle smerten?, spør Kalla.

TIDLIGERE KONKURRENTER: Charlotte Kalla og Therese Johaug under Lysebotn opp- løpet på Blinkfestivalen i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB
TIDLIGERE KONKURRENTER: Charlotte Kalla og Therese Johaug under Lysebotn opp- løpet på Blinkfestivalen i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Hun forteller at det er viktig å identifisere den vonde følelsen, selv om man kanskje ikke er like stolt over den psykiske situasjonen man er i.

- Men hvis du kan sette ord på det og finne hva slags frykt det er, og se i hvilke sammenhenger og situasjoner du blir redd, kan du begynne å grave i hvorfor det er så ubehagelig, forklarer hun.

Kalla har også vært redd for ikke å kunne ha kontroll over, og planlegge, sitt eget liv. I tillegg har hun vært redd for å si nei til ting.

Kalla la opp tidligere i år.

I internasjonale mesterskap kan hun se tilbake på tre gull og seks sølv i OL, mens det ble 13 medaljer i VM (tre gull).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer