SITTER IKKE TRYGT: Styreformann Greg Dyke i Englands fotballforbund (FA) tror FIFA-president Sepp Blatter vil bli tvunget til å gå av før hans fireårsperiode er over. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB Scanpix
SITTER IKKE TRYGT: Styreformann Greg Dyke i Englands fotballforbund (FA) tror FIFA-president Sepp Blatter vil bli tvunget til å gå av før hans fireårsperiode er over. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB ScanpixVis mer

- Om han hadde vært sjef for et firma med ordentlige kontrollorganer, ville han vært ferdig allerede

Lederen i det engelske fotballforbundet ut mot FIFA-presidenten.

Styreformann Greg Dyke i Englands fotballforbund (FA) tror FIFA-president Sepp Blatter vil bli tvunget til å gå av før hans fireårsperiode er over.

FA har den siste uken vært blant Blatters skarpeste kritikere etter at politiet i Sveits og USA pågrep flere FIFA-topper. Dyke støttet åpent motkandidat prins Ali al bin-Hussein og var skuffet da prinsen fra Jordan tapte valget.

Dyke tror ikke uroen i det internasjonale fotballforbundet er over, og ser for seg at Blatter må gi seg som president.

- Jeg tror det er sannsynlig at det blir flere skandaler. Jeg tror Blatter blir tvunget til å trekke seg. Jeg ville sette penger på at han ikke er president om fire år, sa Dyke lørdag.

- Om han hadde vært sjef for et firma eller en organisasjon med ordentlige kontrollorganer, ville han vært ferdig allerede.

Dyke uttalte seg på Wembley i London før lørdagens FA-cupfinale. Han sa også at det ikke lenger er opplagt at Qatar kommer til å arrangere VM-sluttspillet i 2022, ettersom sveitsiske myndigheter etterforsker omstendighetene rundt tildelingen.

- Se på hva sveitserne gjør. Dette er ikke et lite og ubetydelig land, det er Sveits. De ser på hvor mye korrupsjon det var ved tildelingen. Om de fastslår at prosessen var korrupt, tror jeg ikke vi får se VM i Qatar.

Blatter har etter den siste ukens hendelser hevdet at han er utsatt for en bevisst svertekampanje. Dyke hevder at den aldrende FIFA-presidenten er paranoid.

- Jeg ser at skylden ligger hos alle andre enn Blatter selv. Det virker som alle som hever røsten mot Blatter driver en hatkampanje, sa Dyke sarkastisk. (©NTB)