PÅ VEI HJEM? Brede Hangeland ble i dag fristilt av Crystal Palace. Det gjenstår å se hvor neste stoppested er for den høyreiste midtstopperen. Foto: Tormod Brenna
PÅ VEI HJEM? Brede Hangeland ble i dag fristilt av Crystal Palace. Det gjenstår å se hvor neste stoppested er for den høyreiste midtstopperen. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Om han kommer gratis og spiller uten lønn, så skal vi få det til å fungere

Jonevret om Hangeland.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble tidligere landslagskaptein Brede Hangeland fristilt av Crystal Palace etter bare én sesong i Premier League-klubben.

33-åringen har tidligere sagt at han er interessert i å fortsette karrieren i utlandet, men hvis han bestemmer seg for å vende snuta hjem, er gamleklubben Viking sannsynligvis høyaktuell som neste - og muligens siste - stoppested i en lang karriere.

Spørsmålet er om Viking, som i øyeblikket ligger på 6. plass i Tippeligaen, har råd til å hente midtstopperkjempen.

Sliter med økonomien Stavangerklubben sliter nemlig med stort med økonomien, og ble i mai plassert i såkalt rød sone av Norges Fotballforbund. Det vil si at klubben nå må presentere en økonomisk handlingsplan for hvordan midlene skal brukes framover.

Trener Kjell Jonevret svarer med en aldri så liten dose galgenhumor da Dagbladet spør om det er aktuelt å hente hjem Hangeland.

- Om han kommer gratis og spiller uten lønn, så skal vi få det til å fungere, sier Jonevret og humrer.

- I utgangspunktet er det ikke aktuelt å hente nye spillere nå. Jeg fokuserer ikke på det i hele tatt, for da ender det bare med at jeg blir skuffet. I tillegg har jeg oppfattet det som om Brede ønsker å spille utenlands litt til, fortsetter Jonevret.

- Vet ikke Viking-bossen bruker isteden energien på å beholde de spillerne han allerede råder over.

- Om Brede ønsker å spille for oss, får vi ta den diskusjonen når den blir aktuell. Vi har gode midtstoppere i klubben, men alle gode fotballspillere er selvsagt velkomne. For min egen del har jeg mest fokus på å beholde de jeg allerede har. Sånn har det vel vært i tre års tid nå.

- Det er vanskelig å gi et fornuftig svar på dette. Jeg vet ikke for å være ærlig. Du får ringe klubbdirektør Henning Johannessen, sier Jonevret.

- En personlighet Johannessen, som er konstituert daglig leder, sier:

- Det kan jeg ikke svare på på stående fot. Det er noe vi må diskutere i ledergruppa om Brede er interessert. Når det er sagt, å få en personlighet som Brede inn i klubben - som spiller eller i en annen rolle - vil selvfølgelig være interessant, sier Johannessen.

Hangelands personlige rådgiver, Jon Mørland, ønsker ikke å kommentere Hangelands situasjon overfor Dagbladet i kveld, men til TV 2 sier han:

- Jeg kan ikke kommentere noe rundt det. Jeg må komme tilbake til det senere. Ingenting er avklart foreløpig, sier Mørland til kanalen.

Styreleder i Viking, Charlie Granfelt, har ingen kommentar til Hangelands fristillelse.

VIKING-BOSS: Kjell Jonevret. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VIKING-BOSS: Kjell Jonevret. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer