SKOEN TRYKKER: Tonje Steen var hard mot Åge Hareide på Twitter. Det har ikke gått hus forbi i sosiale medier.  Foto: Privat
SKOEN TRYKKER: Tonje Steen var hard mot Åge Hareide på Twitter. Det har ikke gått hus forbi i sosiale medier. Foto: PrivatVis mer

«Om Hareide lykkes i Malmö, skal jeg spise skoene mine, svømme over Atlanterhavet og kjøpe en hest»

Dagblad-journalist har blitt en snakkis i sosiale medier.

(Dagbladet): Åge Hareide fikk sparken i Viking i 2012 etter skuffende resultater. Stavanger-laget endte til slutt på en 10. plass.

Da Åge Hareide seinere tok over Malmö, skrev den frustrerte Viking-supporteren Tonje Steen følgende Twitter-melding i affekt:

«Om Hareide lykkes i Malmö, skal jeg spise skoene mine, svømme over Atlanterhavet og kjøpe en hest.»

- Grunnen var at Hareide ikke hadde gjort det så bra i Viking. Det satt litt igjen. Jeg var småirritert over det han hadde fått til i Viking. Det var nok ikke så gjennomtenkt, sier Tonje Steen, som jobber som journalist i Dagbladet.

Snakkis Meldingen har selvfølgelig blitt en snakkis i sosiale medier. Først ble den delt rundt 300 ganger da Malmö gjorde det bra i Champions League i fjor. I går eksploderte det, og nå har meldingen blitt delt nesten 1000 ganger.

- Jeg ventet på at den skulle komme i går. Det eksploderte helt vilt.

Og det var Tonjes «gode venn» Torkel Schibevaag som sørget for at meldingen gikk viralt da han minnet folk på hva Tonje hadde skrevet. Svenske Expressen har også intervjuet Tonje i dag.

Tonje Steen har tenkt tanken på å slette meldingen, men mener det ville vært feigt. De fleste synes meldingen er veldig morsom, men ikke alle er like vennlige når de tar kontakt.

- Det var en som skrev: «Shut up and get back to the kitchen where you belong», sier Steen, som tåler å få høre litt av hvert i kjølvannet av meldingen, særlig på snapchat.

Har sett tweeten Åge Hareide har også diskuterte tweeten med den svensk programlederen Jan Wifstrand på Rapidus (rundt 28 minutter ut i videoen).

- Jeg lurer på om hun har gjort det, sier Hareide når han får se meldingen, før han begynner å le når Wifstrand sier at han har en hilsen fra Tonje Steen.

Her fikk Malmö-treneren høre henne legge seg langflat, før hun avsluttet et brev med at hun gjerne ville invitere Åge Hareide på middag som en unnskyldning.

- Det siste blir ikke aktuelt. Jeg spiser ikke middag med ukjente, sier Hareide, til latter fra salen.

- Ikke mulig Men kommer Tonje til å gjøre noen av de tingene hun skrev?

- De tingene er ikke mulig å gjøre. Det var en grunn til at jeg skrev disse tingene. Det går ikke an å spise en sko og jeg har ikke råd til å kjøpe en hest. Jeg er ikke glad i hester en gang. Jeg tror heller ikke det er mulig å svømme over Atlanterhavet, da vil jeg dø, sier Steen.

- Angrer du på meldingen?

- Jeg tenker at det var morsomt første gang. At det blir dratt opp igjen.. Jeg tenkte «Å nei». Men at folk kan kose seg med det, værsegod, jeg liker å gjøre det selv når noen gjør de tabbene der. Jeg tåler det, sier Steen.

Og til slutt har Tonje en beskjed til kompisen Torkel:

- Jeg skal ta igjen så fort jeg får mulighet.