KAN VÆRE SERIEMESTER FREDAG: Om Rosenborg avgir poeng mot Fredrikstad i kveld, og Tromsø avgir poeng mot Haugesund fredag, er Molde seriemester før helga i Ole Gunnar Solskjærs første sesong som hovedtrener.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KAN VÆRE SERIEMESTER FREDAG: Om Rosenborg avgir poeng mot Fredrikstad i kveld, og Tromsø avgir poeng mot Haugesund fredag, er Molde seriemester før helga i Ole Gunnar Solskjærs første sesong som hovedtrener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Om jeg drar til England om to eller ti år, er ikke viktig

Først skal Solskjær sikre gullet med Molde.

Ole Gunnar Solskjær kan være seriemester med Molde før helgen er omme, men tar fortsatt ikke ordet gull i sin munn.

Han lar seg ikke blende av tabellen og vil ikke spekulere i noe. Heller ikke vil han kommentere Møre og Romsdals plass som landets nye fotballfylke - med gullkandidater både i Molde og Ålesund.

- Den kommentaren skal du få når alt er klart. Men det er definitivt blitt et fylke med mye fotballentusiasme, sier Solskjær til NTB.

Over målet At Solskjær styrer mot gull i sin aller første sesong som Molde-manager er langt over forventningene. Ingen i Molde trodde på gull tidlig i vår, og spesielt ikke etter 0-3-tapet for Sarpsborg i den første kampen. Solid serieledelse tre runder før slutt er også langt over det Solskjær selv satte seg som mål da han flyttet fra Manchester og startet som Molde-trener i januar. Målet var da 4.-eller 5.-plass og i beste fall europacupspill i 2012.

Nå ligger det an til seriegull for første gang, og i tillegg kan det bli mesterligafotball i 2012, for andre gang i Molde Fotballklubbs hundreårige historie.

- Den viktigste årsaken til at det har gått bedre enn forventet er spillerne selv. De har kommet på trening presis hver eneste dag. Det har vært kvalitet på treningene. I kamp har flere av spillerne prestert bedre enn en kunne forvente av dem, sier Solskjær til NTB.

Sin egen betydning for den gode sesongen kommenterer han ikke.

England frister Ole Gunnar Solskjærs suksess med Molde er blitt lagt merke til også i England. Det har vært spekulert i tilbud fra engelske klubber, nå sist fra Portsmouth. Men Solskjær selv ber om å bli trodd på at han verken har fått forespørsler eller tilbud fra noen engelsk klubb, i alle fall ikke personlig. Noe interesse har han derimot merket ad omveier.

Men vil Solskjær i det hele tatt tilbake til England?

Selv kommenterer han dette slik til NTB onsdag:

- Jeg har hele tiden sagt at jeg på et eller annet tidspunkt kan tenke meg tilbake til Premier League. Men om dette skjer om to eller ti år er ikke så viktig for meg. Hovedgrunnen til at jeg dro fra Manchester og flyttet hjem var familien. Det er her vi er nå. Vi bor i Kristiansund og trives. Og jeg trives med Molde Fotballklubb, sier Solskjær og legger til:

- Hvis tilbudet fra England kommer en gang i framtida, kan det være aktuelt å dra tilbake.

Vanskelig kamp Molde kan være seriemester allerede fredag - før laget møter Strømsgodset i årets tredje siste runde.

Det skjer dersom Rosenborg og Tromsø ikke vinner sine kamper mot henholdsvis Fredrikstad (onsdag kveld) og Haugesund fredag.

Med seier over Strømsgodset søndag kan ingen ta fra Molde gullet. Heller ikke i teorien.

- Vi slo dem borte, men jeg ble imponert over Strømsgodset mot Rosenborg. Da fikk vi se litt av det Ronny (Deila) er spesielt god på: Å utvikle unge spillere til å bli teknisk gode. Dette blir en vanskelig kamp for oss, fastslår Solskjær.

Han regner Moldes seier mot Strømsgodset i Drammen som en av årets store triumfer. Den aller største triumfen var likevel å slå Tromsø i Tromsø. Dette regner han også som årets hittil beste kamp for Molde.

Mot Strømsgodset er Kristoffer P. Vatshaug ute med karantene for rødt kort. Midtstopperplassen må dermed erstattes av enten Makhtar Thioune, Pål Erik Ulvestad eller Christian Steen. Sistnevnte er usikker på grunn av en strekkskade.

(NTB)