- Om jeg er sint? Nei, nei, nei!

Slovenias ankermann gikk først over mål - men tapte mot Norge.

VISSTE DET IKKE BLE GULL: Jakov Fak fikk beskjed rundt en kilometer fra mål om at Norge hadde fått tidsfradrag, og dermed ledet stafetten. Da hjalp det lite at han gikk i mål åtte sekunder før Emil Hegle Svendsen. Foto:    EPA/PETER KNEFFEL
VISSTE DET IKKE BLE GULL: Jakov Fak fikk beskjed rundt en kilometer fra mål om at Norge hadde fått tidsfradrag, og dermed ledet stafetten. Da hjalp det lite at han gikk i mål åtte sekunder før Emil Hegle Svendsen. Foto: EPA/PETER KNEFFELVis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): - Jeg forstår om de (Slovenia) er sinte, sa Norges landslagstrener Mikael Löfgren til Dagbladet noen minutter etter målgang på mix-stafetten.

Jacov Fak krysset målstreken åtte sekunder før Emil Hegle Svendsen, men fordi Ole Einar Bjørndalen måtte gå en strafferunde han aldri skulle gått og i tillegg måtte bruke et unødvendig ekstraskudd, fikk Norge trukket fra 28 sekunder.

Men det fantes ikke spor av sinne eller skuffelse i det slovenske laget etterpå - bare glede over en høyst overraskende VM-medalje.

STRÅLENDE FORNØYDE: Det slovenske laget, bestående av Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer og Jakov Fak, hadde ingen protester mot å bli flyttet ned på sølvplass. Foto:  (AP Photo/Uwe Lein)
STRÅLENDE FORNØYDE: Det slovenske laget, bestående av Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer og Jakov Fak, hadde ingen protester mot å bli flyttet ned på sølvplass. Foto: (AP Photo/Uwe Lein) Vis mer

- Nei, nei, nei, sier Fak når Dagbladet spør om han er sint.

- Det var en rettferdig avgjørelse, det var det eneste rette. Når du krysser målstreken først, ønsker du jo gullet, men som sagt var det riktig at Norge vant.

Først i den siste, tunge motbakken cirka en kilometer fra mål fikk Fak vite at Norge i praksis var foran - selv om Hegle Svendsen på det tidspunktet lå et stykke bak.

- Det var omtrent umulig å gjøre noe med det. Jeg gikk så fort jeg kunne fra siste skyting og til mål, det er vanskelig å ta sekunder på Emil Hegle Svendsen, sier Fak med et smil. 

Ole Einar Bjørndalen mener tidskompensasjonen på 28 sekunder var akkurat passe.

- Jeg tror det er ganske fair. De har målt, jeg bruker mellom seks og ti sekunder på et ekstraskudd. Jeg tipper jeg gikk strafferunden på 20 sekunder. 28 sekunder høres veldig fair ut, sier han til Dagbladet.