<strong>NEKTET Å KOMMENTERE:</strong> José Mourinho nevnte fire episoder han mente avgjorde Chelsea-Burnley, men portugiseren ville ikke si noe om hver av situasjonene. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
NEKTET Å KOMMENTERE: José Mourinho nevnte fire episoder han mente avgjorde Chelsea-Burnley, men portugiseren ville ikke si noe om hver av situasjonene. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer

- Om jeg snakker, må jeg bruke ord som ikke er lov

Misfornøyd Mourinho trakk fram kontroversielle episoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Naturligvis ville pressen ha José Mourinhos meninger om den kontroversielle situasjonen etter 69 minutter i oppgjøret mellom Chelsea og Burnley

Men det var en lite snakkesalig manager som møtte BBC.

- Det er enkelt. Fire øyeblikk avgjør kampen, etter 30, 33, 43 og 69 minutter. Om folk ikke så kampen, men vil vite hva den handlet om, trenger de bare gå til de fire øyeblikkene. Det er historien, sier Mourinho til BBC. 

- Tror på deres ærlighet og ferdigheter De to tapte poengene gjør at Manchester City med sin storseier over Newcastle er fem poeng bak etter 26 kamper.

Hvorfor vil du ikke gå nærmere inn på situasjonene?

- Fordi jeg ikke kan. Om jeg snakker, må jeg bruke ord som ikke er lov. Derfor foretrekker jeg å tie.

- Jeg tror på dere journalisters ærlighet og ferdigheter. Dere kan ta for dere øyeblikkene og si deres mening, svarer Chelsea-manageren.

Situasjonene Etter 30 minutter ble Ivanovic taklet knallhardt av Ashley Barnes i en hodeduell. Dommer Martin Atkinson valgte å holde kortene i lomma.

Like etter løsnet Branislav Ivanovic skudd fra 16 meter. Midtbanespilleren Michael Kightly blokkerte forsøket med armen inne i egen sekstenmeter. Det ble ikke dømt straffe.

Etter 43 minutter gikk Diego Costa ned i straffefeltet og ropte på straffespark. TV-bildene viser at Jason Shackell dyttet han over ende, men dommeren blåste ikke straffespark. 

I det 69. minuttet kom den mye omtalte situasjonen hvor Nemanja Matic mistet hodet etter å ha blitt grisetaklet. Serberen ble rasende, løp etter Barnes som taklet ham og dyttet ham i bakken. Atkinson viste Matic det røde kortet.

- Hvor skuffet er du over å tape poeng?

- Etter de fire øyeblikkene er jeg overrasket over at vi ikke tapte alle tre poengene. 

Chelsea dominerte kampen etter Ivanovics tidlige ledermål, men de maktet aldri å sette spikeren i kista, og Burnley utlignet etter 81 minutter.

På spørsmål om hvor skuffende det er for ham at Chelsea tapte poeng etter å ha dominert kampen, viste manageren igjen til de fire situasjonene som er beskrevet over.

- Vi hadde noen andre sjanser, men kampen ble avgjort i de fire øyeblikkene. Det var dem kampen handlet om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer