- Om jeg starter i kveld? Det vil overraske meg

Riise tilbake i Champions League.

ALLTID FORAN: John Arne Riise (foran t.v.) har for vane å løpe først i oppvarmingen. I går forberedte han seg til sin første Champions League-kveld med ny klubb. De to første Apoel-kampene endte med 0-1-tap for Barcelona og uavgjort mot Ajax.
ALLTID FORAN: John Arne Riise (foran t.v.) har for vane å løpe først i oppvarmingen. I går forberedte han seg til sin første Champions League-kveld med ny klubb. De to første Apoel-kampene endte med 0-1-tap for Barcelona og uavgjort mot Ajax.Vis mer

(Dagbladet:) John Arne Riise (34) står med 73 kamper i Champions League. Den siste av dem, et tap mot Sjakthar Donetsk den gang Riise spilte for Roma, kom for tre og et halvt år siden.

- Jeg gleder meg veldig, sier Riise til Dagbladet før Apoel Nicosias kamp mot Paris Saint-Germain tirsdag kveld.

Tviler på startplass
For endelig er Riise med i kypriotenes tropp i Champions League-sammenheng. De to første oppgjørene, mot Barcelona (0-1) og Ajax (1-1), så Riise fra tribunen. Apoels manager Giorgos Donis ville vente med å bruke sin mest meritterte spiller til han var hundre prosent klar. Etter tre seriekamper er han der.

Nesten, i alle fall.

- Det vil overraske meg om jeg starter kampen, men jeg føler meg klar. I fotball er det veldig viktig å spille kamper. Jeg har spilt tre, fastslår Riise.

- Jeg føler jeg har kommet i gang, men jeg er ikke helt på toppnivå ennå. Får jeg muligheten tar jeg den selvsagt, men jeg takler fint ikke å spille også. Gutta har prestert veldig bra i de første to kampene, sier 34-åringen.

- Hvordan er formen?

- Formen har vært bra hele veien. Kondisjonsmessig er jeg der jeg skal være, men jeg klør i beina etter å spille kamper. Det er alt jeg trenger nå for å være på toppnivået mitt.

Riises minner
Det er 14 år siden John Arne Riise debuterte i Champions League, som Monaco-innbytter mot Galatasaray. Det er så lenge siden at Gheorghe Hagi, Claudio Taffarel og Gheorghe Popescu var sentrale brikker i motstanderlaget. Siden skulle Riise bli historisk selv. Når Dagbladet ber ham plukke ut tre høydepunkter fra sine 73 første oppgjør i Europas eksklusive selskap, nøyer han seg med to:

- Finalen mot Milan i 2005 (Liverpool vant etter å ha ligget under 0-3) er jo et minne for livet. Et av de absolutt største på fotballbanen. Det som skjedde i garderoben under finalen var noe helt magisk det er vanskelig å sette ord på, sier han.

- Og jeg kommer heller ikke til å glemme da jeg scoret seiersmålet mot Barcelona (2-1 i 2007). Det var sykt.

Hyller landslaget
For halvannet år siden ga John Arne Riise brått beskjed om at han gir seg på landslaget. Men han har fått med seg den positive starten på EM-kvalifiseringen:

- Fantastisk av Per-Mathias og gutta. Kampen på Ullevaal nå sist var rett og slett imponerende. Jeg gleder meg til å følge med fra tilskuerplass, sier 110-landskampsmannen.

Riise tviler på at han gjør Norge-retur:

- Mine dager på landslaget er nok mest sannsynlig over. Ikke bare er det vanskelig med tanke på min ambassadørrolle i Betsson, men jeg begynner å bli gammel også. Jeg tror det beste er å bygge på det laget vi har nå.

• Apoel - Paris Saint-Germain kan du se på nettjenesten Viaplay klokka 20.45 i kveld.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 170558106


Varnish cache server