NEGATIV ENERGI: FC Barcelonas Dani Alves (t.v) kritiserer egen klubb og og åpner for exit etter sesongslutt. Foto: AP /Andres Kudacki / NTB SCANPIX
NEGATIV ENERGI: FC Barcelonas Dani Alves (t.v) kritiserer egen klubb og og åpner for exit etter sesongslutt. Foto: AP /Andres Kudacki / NTB SCANPIXVis mer

- Om jeg vil bort? Hvis dette fortsetter, så ja

Dani Alves med stikk til Barcelona.

(Dagbladet): VM-klare Dani Alves (31) vurderer å forlate Barcelona.

I et intervju med den katalanske radiokanalen RAC1 sier brasilianeren at det må skje endringer i Barcelona for at han orker å ta en sjette sesong på Camp Nou.

- Om jeg vil bort? Hvis dette fortsetter, så ja. Helt sikkert. Jeg vokser på energi og nå føler jeg meg utelatt. Av klubben? Jeg vet ikke, det er generelt.

Forelsket Brasil-backen antyder at han han misliker manglende åpenhet fra klubbledelsen, både om egen og andres framtid.

- De snakker alltid om å endre på ting her. Vi trenger å styrkes, ikke endres. Jeg er forelsket i Barcelona-filosofien, men ingen må tro at det kommer en Xavi eller Iniesta hvert eneste år, sier Alves ifølge Marca.

Høyrebacken liker ikke den «negative energien» i klubben.

- Det skal litt til for å bli Barcelona-spiller, og det gjør vondt å si dette. Jeg er en del av klubbens historie, men vi trenger energi. Det motiverer meg, sier Alves og utdyper:

TO UT? Både Dani Alves (t.h) og angriper Pedro Rodriguez er usikre på om de fortsetter i Barcelona. foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE / NTB SCANPIX
TO UT? Både Dani Alves (t.h) og angriper Pedro Rodriguez er usikre på om de fortsetter i Barcelona. foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg tror på energi, jeg lever for energi og når negativ energi viser seg flyter ikke ting. Hvis dette ikke endrer seg, så drar jeg.

Timing C More-ekspert Petter Veland sier at Alves er kjent for sine sterke meninger, og at det er sannsynlig at brasilianeren forsvinner til sommeren. Da har han bare ett år igjen av kontrakten.

- Skal de ha ny høyreback eller satse på Martin Montoya, så er det rett timing. De må selge nå, hvis de skal få penger for ham, sier Veland til Dagbladet.

- Er Alves «over the hill»?

NESTE BARCA-SJEF? Tidligere Barcalona B-trener Luis Enrique lanserer som etterfølger til Martino. Foto: EPA / ANDREA STACCIOLI  / EPA/ANDREA STACCIOLI / NTB SCANPIX
NESTE BARCA-SJEF? Tidligere Barcalona B-trener Luis Enrique lanserer som etterfølger til Martino. Foto: EPA / ANDREA STACCIOLI / EPA/ANDREA STACCIOLI / NTB SCANPIX Vis mer

- Ja, hvis man skal bruke uttrykket så er han det, for verden har sett det beste av Alves nå.

Også trener Tata Martinos framtid er usikker, på tross av at Barcelona fortsatt kan ta seriegullet når to serierunder gjenstår.  Alves har fått med seg rapporter om at sportsdirektør Andoni Zubizarreta har vært i møte med tidligere Barca-helt og Celta Vigo-trener Luis Enrique.

Fenomenal - Som spiller var han fenomenal, og som trener gjør han det bra i Celta. Men jeg tror vi er litt for kjappe i denne klubben, vi må roe oss ned. For sesongen er ikke over ennå, sier brasilianeren.

Veland tror ikke det var tilfeldig at møtet mellom Zubizarreta og Enrique ble dokumentert av en sportsfotograf.

- Det er total mangel på respekt overfor treneren som sitter, sier Veland.

PS! Også angrepsspiller Pedro kan forsvinne fra Barcalona i sommer, etter å ha slitt benken mye denne sesongen.

- Dette året har vært hardt for meg, jeg har spilt mindre i viktige kamper, sier Spania-vingen.