Europa League: LASK-Rosenborg

Om mulig enda verre enn i fjor

Så lenge det lukter Champions League er det litt internasjonalt trøkk over Rosenborg. I Europa League ser det ut som laget ikke trives.

BILDET SOM FORTELLER ALT: Rosenborg var sjansløse i Linz og slapp billig unna. Det er skuffende for norsk klubbfotball. Og du ser det på Emil Konradsen Ceide (tv) og Alexander Soderlund. Dette var kvelden da alt gikk galt. Foto: REUTERS/Lisi Niesner
BILDET SOM FORTELLER ALT: Rosenborg var sjansløse i Linz og slapp billig unna. Det er skuffende for norsk klubbfotball. Og du ser det på Emil Konradsen Ceide (tv) og Alexander Soderlund. Dette var kvelden da alt gikk galt. Foto: REUTERS/Lisi Niesner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • LASK-Rosenborg 1–0 (1–0)

ROSENBORGS DEFINERTE MÅL i Europa League 2019/2020 er en 16-dels finale i februar neste år. Det er i hvert fall det folk har sagt og snakket om.

Resultatet etter den første gruppespillkampen er tap, ingen mål og ingen målsjanser mot det vi i Norge har omtalt som gruppas svakeste lag.

JEG SLITER MED den akkurat nå, troverdigheten i en norsk analyse mest basert på håp og drømmer om et helt nødvendig internasjonalt løft for nors klubbfotball. Her og nå er nemlig Rosenborg det svakeste laget i gruppe D. Derom hersker ingen tvil. For LASK Linz var ikke bare litt bedre enn Rosenborg, de var veldig mye bedre.

Derfor slapp RBK billig unna.

Mens norsk klubbfotball ble hardt straffet.

DU SÅ DET i fjor, da var det ille, nesten flaut å se på. Jeg husker mange også brukte ordet pinlig. Seks kamper fordelt på Celtic, RB Leipzig og Red Bull Salzburg før Erling Braut Haaland. Det endte med fem tap, en uavgjort og 4–14 i målforskjell. Det var som om Rosenborg hadde mista lysta, som om de visste at de ikke var gode nok, og at de var der fordi André Hansen hadde tatt dem dit på egen hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer