- Om noen hadde prøvd seg, ville jeg bare økt litt

Ndure vant 200 meteren i Fana.

KONTROLLERTE: Jaysuma Saidy Ndure vant 200 meteren på Fana Stadion greit. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
KONTROLLERTE: Jaysuma Saidy Ndure vant 200 meteren på Fana Stadion greit. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

|||

Jaysuma Saidy Ndure raste inn til 20,94 på 200 meter i motvind på Fana stadion.

Han hadde full kontroll, vant klart og mente han har mye mer å gå på.

- Det var et greit løp, men jeg kunne jo ikke gi alt i den sterke motvinden som var her. Det eneste jeg tenkte på var å ha kontrollen, sikre seieren og skaffe Norge 12 poeng, sa Ndure til NTB.

- Jeg hadde kontrollen oppover oppløpssiden, men jeg hadde også mye mer å gå på. Dersom noen av de andre hadde prøvd seg, ville jeg bare ha øket på litt, la han til med et stort smil.

Han sikret det norske laget full pott og 24 poeng på 100 og 200 meter. Det er ingen tvil om at 10,14, som han vant 100 meteren med lørdag, var den beste prestasjonen på Fana stadion denne helgen.

- Denne helgen handler ikke om meg, men om laget og muligheten til å komme med i superligaen. Det er det jeg gjerne vil, å få anledning til å kjempe mot de aller beste, sa Ndure etter den imponerende seieren på 200 meter.

Jobbe med fart

- Jeg har ikke jobbet noe spesielt med farten til nå i sommer, men jeg har bra fart likevel, og det er en styrke. Det er forresten først nå jeg skal begynne trene mer på å få fram toppfarten, sa Ndure.

- Du satser på et toppløp på Bislett 3. juli, altså?

- Bislett-starten min er ikke helt i boks ennå, men jeg håper det ordner seg, for jeg vil gjerne løpe der. Det som er klart er at jeg løper i Lausanne 7. juli, sa Ndure til NTB.

Dersom han løper på Bislett, og alt tyder på det, kommer han til å møte Asafa Powell som har vunnet Golden League-stevnet i Oslo de siste to årene. Da kan man også få oppleve den første nordmann løpe under 10 sekunder, for det er ingen tvil om at Ndure er i stand til det under gunstige forhold.

Løper flere 200 metere

- Jeg vet ikke helt hvordan programmet mitt kommer til å bli i sommer, men jeg løper ikke Golden League-stevnene i Paris eller Roma. Hva jeg skal gjøre i juli kommer an på treningen og utviklingen min.

Jeg må se an hvordan det går med fart og teknikk før jeg legger de endelige planene, men jeg kan si deg at jeg har lyst til å løpe 100 meter i Grand Prix-stevnet i Stockholm dagen før 200 meter står på programmet i NM i Lillehammer, sa Jaysuma Saidy Ndure søndag.

- I det hele tatt er planen å løpe flere 200-metere i sommer, for dersom jeg blir sterkere og bedre på den distansen, vil det også gjøre meg til en mye bedre 100-meterløper.

VM i Berlin er det store målet for den beste norske sprinteren siden Geir Moen midt på 1990-tallet, og der skal han revansjere skuffelsen fra OL i Beijing, der en lårskade ødela for ham.

- Jeg regner med at toppformen er på plass i månedsskiftet juli-august. Derfor kan det går skikkelig fort både i Stockholm og Lillehammer, dersom det går i orden med de to stevnene slik jeg har planlagt det, sa Ndure.

(NTB)