Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Om noen har noe å skjule, må de komme med det nå

Hushovd-trener Kvålsvoll føler seg lurt av vennen.

FORTSATT EN VENN: Thor Hushovd (t.h.) sammen med sykkelforbundets sportssjef Steffen Kjærgaard (t.v.) og sin personlige trener Atle Kvålsvoll (i midten) etter VM-seieren i Australia i 2010. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX
FORTSATT EN VENN: Thor Hushovd (t.h.) sammen med sykkelforbundets sportssjef Steffen Kjærgaard (t.v.) og sin personlige trener Atle Kvålsvoll (i midten) etter VM-seieren i Australia i 2010. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Thor Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll holdt i ettermiddag en pressekonferanse der han kommenterte at Steffen Kjærgaard tidligere i dag fortalte historien om sitt dopingbruk.

Kvålsvoll oppfordrer andre norske utøvere som eventuelt har noe å skjule om å stå fram nå.

- Jeg håper og tror at det ikke kommer flere slike historier. Men om noen fortsatt har noe å skjule, må de komme med det nå. Det er den eneste måten vi kan gjenreise tilliten til sykkelsporten på. Vi vil ikke tåle slike avsløringer med jevne mellomrom, sier Kvålsvoll ifølge NTB.

Kvålsvoll var selv proffsyklist på den tida Kjærgaard slo gjennom, og har seinere samarbeidet med den nå permitterte sportssjefen i sin funksjon som Olympiatoppens coach for utholdenhetsidretter.

I går ringte Kjærgaard og fortalte vennen Kvålsvoll det samme han fortalte offentligheten i dag.

- Jeg har kanskje vært naiv, på bakgrunn av det som er blitt kjent om US Postal. Jeg har stolt på Steffen og føler meg på mange måter lurt. Han har bløffet meg og flere andre. Men jeg velger å tro at han nå har lagt alle kort på bordet. Steffen har det veldig tøft nå. Men han er fortsatt min venn, sier Kvålsvoll.

Kvålsvoll møtte pressen i Trondheim. Thor Hushovd skulle etter planen svare på spørsmål via Skype (videotelefon) fra Belgia, men på grunn av tekniske problemer ble intervjuene med Hushovd utsatt til i morgen, melder NRK.