Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Om noen uker ligger denne gullmedaljen i en safe på hemmelig adresse

Bjørndalen har kontroll på samlingen.

NUMMER 20: Her er Ole Einar Bjørndalen med sitt 20. VM-gull. Om noen uker ligger medaljen i en safe på hemmelig adresse. Foto: Pål Marius Tingve
NUMMER 20: Her er Ole Einar Bjørndalen med sitt 20. VM-gull. Om noen uker ligger medaljen i en safe på hemmelig adresse. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

UNIVERSITETSPLASSEN (Dagbladet): De norske skiskyttergutta sikret seg et fantastisk VM-gull på stafetten i Holmenkollen i ettermiddag.

Det ble en nervøs Emil Hegle Svendsen som fikk æren av å gå ankeretappen, men gullet ble kanskje aller mest spesielt for 42 år gamle Ole Einar Bjørndalen.

Superveteranen sikret seg nemlig sitt 20. VM-gull. Tilsammen står han nå med 13 OL-medaljer (8-4-1) og 43 VM-medaljer (20-14-9).

- Å vinne gull på hjemmebane betyr selvsagt svært mye for meg. Men det første betyr nok mer. Da en først blir en mester, åpner det seg andre muligheter. At dette er gull nummer 20 er ikke så viktig, sa Bjørndalen til Dagbladet i Kollen tidligere i dag.

Hemmelighetsfull Etter at han fikk stafettgullet i Oslo sentrum i kveld, var han hemmelighetsfull da Dagbladet spurte hvor han oppbevarer den vanvittige medaljesamlingen.

- Jeg har alle medaljene i en safe, sier han.

- I Norge?

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere. Men denne medaljen skal rett i safen sammen med de andre.

To år siden sist Bjørndalen har tidligere uttalt at han nærmest aldri ser på medaljesamlingen fordi han ikke vil få følelsen av å være mett. Planen er å ta fram alle medaljene når han - omsider - legger børsa på hylla.

- Forrige gang jeg så på medaljene var for to år siden. Ellers ser jeg aldri på dem. De eneste gangene jeg ser på dem er når jeg legger nye medaljer i safen, sier han.

Bø tror på mer Før OL i Sotsji for to år siden, sa Bjørndalen at han skulle legge opp, men etter suksess i Russland ombestemte han seg. Mange tror at 42-åringen også vil satse videre etter denne sesongen selv om han har sagt at han skal legge opp.

- Vi er sikre på at han fortsetter, sier Tarjei Bø.

- Det er ikke noe vi har fra bakrommet eller noe sånt, men følelsen vi sitter med. Han holder kortene tett til brystet, legger han til.

- Suksessen her i VM hjelper kanskje på?

BLE HYLLET: Stafettverdensmestrene ble hyllet av godt over 10 000 mennesker på Universitetsplassen i Oslo sentrum i kveld. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
BLE HYLLET: Stafettverdensmestrene ble hyllet av godt over 10 000 mennesker på Universitetsplassen i Oslo sentrum i kveld. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Absolutt. Men han er motsatt av alle andre. Jeg vil gi meg på topp, men Ole blir tydeligvis mer motivert av å være på topp. Han trenger kanskje til å snu litt på det, for han kommer jo til å fortsette å ta medaljer i hvert mesterskap.

- Gudene vet... Emil Hegle Svendsen synes også det er vanskelig å si hva lagkompisen kommer til å velge.

- Dette er en fin måte å avslutte karrieren på, men gudene vet hva den mannen finner på. Nå tror alle at han fortsetter, så det er typisk han å avslutte det nå, sier han til Dagbladet.

- Har du satt penger på et utfall?

- Ha-ha, nei, jeg har ikke det.

Tidligere i dag sa Bjørndalen dette da han fikk spørsmål - nok en gang - om han fortsetter:

- Det får vi ta seinere. VM er ikke over ennå.