Ingvild Flugstad Østberg

Om OL-vrakinga: - Skikkelig tøft

Det ble tungt for Ingvild Flugstad Østberg å fordøye at OL glapp. For kun måneder tidligere hadde langrennsesset øynet håp, da hun omsider fikk godkjent helseattest etter langt og hardt arbeid.

Ingvild Flugstad Østberg (31) var i ferd med å komme seg i praktslag. Så kom beskjeden som sørget for den verste perioden i karrieren hennes. Video: Anton Lier. Reporter: Ragna Kristine Sandholt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Det var en veldig tung og tøff beskjed å få, sier Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet.

Før vinteren i fjor hadde hun hatt et lengre avbrekk med konkurransenekt, ettersom hun ikke oppfylte kravene til en godkjent helseattest.

Den fikk hun imidlertid godkjent på nytt i november i fjor, men måtte kaste inn håndkleet før Tour de Ski og dermed røk resten av OL-sesongen.

SATSER VIDERE: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Javad Parsa / NTB
SATSER VIDERE: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Du kom tilbake inn i verdenscupsirkuset i begynnelsen av november for en relativt kort periode. Hva slags tanker gikk gjennom hodet ditt når du fikk telefonen om at det ikke ble noe OL?

- Det var tøft, ja. Jeg tror det var ekstra tøft fordi jeg hadde vært med igjen. Også syns jeg ting hadde gått fint og bra. Jeg hadde en følelse på at det kunne bli bra fram mot OL, sier Flugstad Østberg, som følte det både gikk bra med trening, ernæring og totalsituasjonen for å kunne fortsette sesongen.

Hun fortsetter:

- Når jeg fikk kontrabeskjed på at det ikke var bra nok likevel, føler du veldig mye jobb er bortkasta, der og da. Jeg har jobba så enormt hardt for det. Da er det mye som går gjennom hodet, også i tiden etterpå. Det var skikkelig tøft, det skal jeg innrømme.

Følges opp videre

Da langrennslandslagene ble presentert for neste sesong var ikke Flugstad Østberg en del av troppen.

- Dagens helsetilstand på Ingvild er heller ikke slik at hun kan være med på et landslag. Men vi har god kontakt med Ingvild og følger henne opp, sa langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet da langrennslandslagene ble presentert.

- Hun fikk en drøy måned med konkurranser i vinter, etter et lengre avbrekk. Var det riktig avgjørelse å la henne stille til start igjen?

- Det er et vanskelig spørsmål for en som ikke er medisiner. Jeg tenker at vi prøvde, og heldigvis har vi et sikkerhetsnettverk som fanger opp når det vi prøver på ikke fungerer. Jeg velger å si det på den måten, så får heller noen medisinske vurdere om det ikke var riktig å la henne prøve.

- VI PRØVDE: Langrennssjef Espen Bjervig. Foto: Terje Pedersen / NTB
- VI PRØVDE: Langrennssjef Espen Bjervig. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Til tross for at langrennsesset fikk beskjeden om at landslagsplassen glapp i begynnelsen av april, har hun fått tilbud om fullverdig medisinsk oppfølging fra Olympiatoppen.

Og telefonsamtalen med langrennssjefen var Flugstad Østberg forberedt på, forteller hun.

- Jeg skjønte på en måte hvilken vei det gikk, samtidig når man fikk beskjeden så er det ganske rart.

Flugstad Østberg satser likevel videre som langrennsløper med Pål Gunnar Mikkelsplass som hovedtrener. Målet er først og fremst å få på plass helsa, for å kunne konkurrere internasjonalt igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer