- Om Petter kommer tilbake, så tror jeg alle synes det er fint

Men Toppidrettssjefen forstår fortsatt ikke Northugs brudd med landslaget.

«TIL ETTERRETNING»: Toppidrettssjef Tore Øvrebø tar Northug-dommen til etterretning og håper at skistjerna nå kommer til enighet med skiforbundet, slik at Northug kan stille til start i Falun-VM til vinteren. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
«TIL ETTERRETNING»: Toppidrettssjef Tore Øvrebø tar Northug-dommen til etterretning og håper at skistjerna nå kommer til enighet med skiforbundet, slik at Northug kan stille til start i Falun-VM til vinteren. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Toppidrettssjef Tore Øvrebø tar dommen Petter Northug fikk i dag «til etterretning», og håper at skistjerna nå kommer til enighet med skiforbundet om avtalen han må underskrive innen 1. november om han skal få gå verdenscup og VM for Norge til vinteren.

- Ettersom Petter Northug står utenfor landslaget, så har han heller ingen relasjon til Olympiatoppen, men om Petter kommer tilbake, så tror jeg alle synes det er fint, sier Tore Øvrebø til Dagbladet.

- Må vinne veien videre - Petter har tidligere levert fantastiske ting i skisporet, så nå tror jeg, sett fra toppidrettens ståsted, at partene er opptatt av å finne ut av veien videre.

Petter Northug står som kjent utenfor landslaget, og de fleste langrennseksperter tror at Northug ikke vil vende tilbake til landslaget neste sesong heller, selv om skiforbundet har varslet at de vil strammer grepet ytterligere etter Falun-VM.

Da vil det være bortimot umulig for Northug å markedsføre sin hovedsponsor Coop.

- Beste prestasjonskultur Toppidrettssjef Tore Øvrebø stiller seg fortsatt spørsmål om hvordan Petter Northug kunne finne på å bryte med landslaget.

- Jeg har aldri helt skjønt hvordan han kunne bryte med det beste prestasjonskulturen i verden innen sin idrett. Og jeg skjønner det fortsatt ikke, sier Tore Øvrebø til Dagbladet.