Kommer Petter Northug til OL?

Om Petter Northug nå gir opp OL, blir dette narrespillet avslørt

Petters arbeidsgivere sa de skulle revolusjonere norsk langrenn. Det skjedde ikke.

GIR OPP OL? Det er trist, men også greit om Petter Northug innser at formen ikke holder til å konkurrere i OL. Avgjørelsen hjelper i det minst at flere gjennomskuer narrespillet om hvordan privatlaget Coop skulle revolusjonere langrennssporten. FOTO: Bjørn Langsem, Dagbladet.
GIR OPP OL? Det er trist, men også greit om Petter Northug innser at formen ikke holder til å konkurrere i OL. Avgjørelsen hjelper i det minst at flere gjennomskuer narrespillet om hvordan privatlaget Coop skulle revolusjonere langrennssporten. FOTO: Bjørn Langsem, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET må være lov å innrømme en mislykket sesong når du har vunnet det meste som er mulig å vinne i langrenn. Petter Northugs innsats i løypa er forsiktig sagt mer enn grei. På et drøyt tiår har han forandret en hel sport. Gjort langrenn morsommere og TV-livet gladere for de fleste av oss.

Stort mer er det ikke mulig å forlange av en underholder i toppidrettsbransjen. Kanskje bortsett fra en siste klar melding.

«Jeg orker ikke mer»

For når det er forkjølelse som har stoppet NM-deltakelsen, er det den varierende motivasjonen og disiplinen som har ødelagt formen. Det gjør at Petter Northug sannsynligvis avstår å ta imot tilbudet om en tilnærmet friplass i OL.

Nå virker sjansene størst for at han uansett helsetilstand lar være å dra til det siste uttakningsrennet i Planica.

NETTOPP hensynet til egen lyst, var jo begrunnelsen da Petter brøt med landslaget våren 2013. Allerede da hadde han medaljer nok. Det han manglet var motivasjon.

Dengang støttet jeg det å gi Petter muligheten til å trene alene. Han hadde forlengst gitt mer enn nok tilbake til fellesskapet, og vært åpen om overgangen til et privatlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer