- Om prinsesse Madeleine satte inn kontaktannonse, hadde hun ikke fått like mange telefoner

Aftonbladets mann skjelles ut av illsinte nordmenn.

(Dagbladet): Aftonbladets Kristoffer Bergström har gått litt lei av Petter Northugs mange påfunn, og etter gårsdagens stafettseier med påfølgende neshorn-gest, satte svensken seg ned og skrev en oppfordring til nordmannen.

«Voks opp, Northug», skrev Bergström, og mener blant annet at det er på tide at Northug slutter å oppføre seg som en 16-åring.

Kommentaren har fått stor oppmerksomhet her i landet i dag. Det har journalisten fått merke.

- Hadde prinsesse Madeleine satt inn en kontaktannonse, hadde hun vel ikke fått så mange telefoner og mailer som jeg har fått hittil i dag, fleiper Kristoffer Bergström overfor Dagbladet, som allerede har mottat 60-70 e-poster i dag.

- Er det mange sinte nordmenn?

- Jeg har ikke rukket å lese så mange. Men jeg ser en del «din jævla idiot» i emne-feltet, så det kan tyde på det, sier svensken.

Folk vil gå lei
Aftonbladet-mannen har lenge vært stor fan av Petter Northugs væremåte, men i går bikket det altså litt over.

- Jeg har jo elsket dette hele veien, han oppfører seg egentlig alltid som en 14-åring, eller en 16-åring, og det kunne vært morsomt selv som verdensstjerne. Men nå - han er voksen, og må innse det. VM i Kollen burde vært det siste som han gjorde som denne unge gutten, nå syns jeg han bør komme med noe nytt. Det er liksom ikke så «vasst» lengre. Han må finne på noe llitt skarpere snart, sier Kristoffer Bergström.

- Jeg tror det blir vanskelig for ham å holde liv i dette, jeg tror folk kommer til å å bli lei, sier han.

- Men er det ikke vi journalister som fyrer opp Northug og svenskene på denne måten?

- Jo, det tror jeg så klart. Jeg selv, du og mange med oss går jo til ham, vi oppsøker Petter for å få opp disse tingene. Har vi lite å skrive om, så kan vi alltids gå til ham. Men samtidig, han vet veldig godt hva som kommer til å skrives om ham, han vet hva han gjør. Jeg skulle ønske han hadde litt selverkjennelse, og bestemte seg for å snakke om noe annet. Jeg tror han forstår litt hva jeg mener også, om han leser kommentaren, humrer Bergström.

Slår ikke nedenfra
Journalisten sammenlikner litt med friidrettsutøveren Carolina Klüft, som lenge brukte mye tid på å snakke om kosedyrene sine og liknende ting.

- Men fort er man plutselig litt eldre, det er ikke så moro lengre, og da ga hun seg med det. Når kommer Petter til å se på seg selv og se at han er en voksen mann? Det er ikke sånt en 26-åring gjør, mener Kristoffer Bergström.

- Han er ubestridt ener i verden, han slår ikke nedenfra lenger. Han sender noen stikk skrått nedover mot Hellner, og når ikke det går, så blir det liksom Calle Halfvarsson. Det hadde vært morsommere om Dario Cologna slo Petter, og Petter deretter gikk etter ham på en eller annen måte. Men dette, jeg syns ikke det er noe en voksen mann gjør, sier svensken.

Som selvfølgelig regner med å få høre en melding fra Petter Northug når pressen møter ham neste gang, og minner om dagens kommentar.

- Jo, men sånn er det. Han burde heller lese den, sier Bergström og ler.