Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Om RBK hadde ringt Rekdal, hadde han stått der på et kvarter

Mini om Rekdals selvskryt.

«KAST DIT!» Lars Bohinen beskriver Kjetil Rekdal som en autoritær trener med en klar fasit på hvordan han mener ting bør gjøres. Her er Jonathan Parr i ferd med å kaste innkast mot Start på Color Line stadion i går kveld.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
«KAST DIT!» Lars Bohinen beskriver Kjetil Rekdal som en autoritær trener med en klar fasit på hvordan han mener ting bør gjøres. Her er Jonathan Parr i ferd med å kaste innkast mot Start på Color Line stadion i går kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Aalesund-trener Kjetil Rekdal var i sitt aller mest selvsikre hjørne etter at AaFK gjenerobret serieledelsen med en overbevisende seier mot Start i går.

- Alle lag jeg trener blir bedre. Mine ambisjoner er å trene landets beste fotballag. Så i går sa jeg til en kompis: Gi meg et lag som er like sterkt som Rosenborg, og jeg skal ta seriegullet foran dem, sa AaFK-treneren til Dagbladet i går kveld.

Rekdals tidligere landslagkamerater, TV 2-kollegene Mini Jakobsen og Lars Bohinen, mener Rekdal har god grunn til å slå seg på brystet etter den prestasjonen han har gjort med AaFK.

- Rekdal har en CV med tre medaljer med VIF og cupgull med AaFK. Så at han er en god trener, er det ingen tvil om, sier Mini til Dagbladet.

Hadde tatt RBK Jakobsen tror Rekdal hadde vært mer enn klar om Rosenborg hadde ønsket å hente ham inn.

- Om Erik Hoftun hadde ringt Rekdal, hadde han stått der på et kvarter.

- Tror du Rosenborg kommer til å ringe ham?

- Nei, det ser vel ut som de har en løsning på gang med Eggen og Jönsson. Men samtidig er det kanskje ingenting som ville gledet Rekdal mer enn å slå Rosenborg med et annet lag, slik han gjorde det med Vålerenga, sier Mini.

Lars Bohinen mener også Rekdal har dekning for påstanden om at han kunne tatt gull med et lag med tilnærmet samme ressurser som RBK.

- Ja, det er sikkert mulig. Utfordringen er å få et lag som er nesten like godt som Rosenborg. Det Kjetil sier, er vel noe de fleste trenerne i Tippeligaen kunne si, mener Lars Bohinen.

God kampleder Han synes likevel Rekdal har gjort en god prestasjon med Aalesund.  

- Å få et - etter min mening - relativt middels fotballag til å sitte såpass bra sammen og jobbe så bra sammen, er en god prestasjon.

- Hva er det som gjør Rekdal til en god trener?

- EN GOD TRENER: Kjetil Rekdal får ros fra TV 2-kompisene og de tidligere landslagkameratene Mini Jakobsen og Lars Bohinen. Her ser de landslagstrening i 2004. Foto: Arnt E. Folvik
- EN GOD TRENER: Kjetil Rekdal får ros fra TV 2-kompisene og de tidligere landslagkameratene Mini Jakobsen og Lars Bohinen. Her ser de landslagstrening i 2004. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- For meg handler det om to forskjellige ting. Det ene er evnen til å smitte spillerne med vinnerviljen hans. Det å hate å tape er en sterk drivkraft. Det andre er at han er god i kampsammenheng. Kjetil er god til å lese klimaet i kamper, lese kampbildet og gjøre endringer. Kampledelse er en av hans styrker.

Mer omdiskutert er Rekdals personalbehandling. AaFK-treneren har gjort det til en vane - eller uvane - å skjelle ut spillerne sine i full offentlighet når han mener det trengs. I går var han full av ros. Men han er også klar over at han kan være tøff å ha som sjef.

- «I e» krevende. Det må aksepteres og leves med. Spillerne har nå en trener som skjønner hva som må til, sa han til Dagbladet etter kampen mot Start i går.

- Autoritær trener Bohinen plasserer Rekdal i den autoritære enden av skalaen av trenertyper.

- Han er veldig autoritær. Han overlater ikke så mye ansvar til spillerne. Han har en klar formening om hvordan ting ser ut i hodet sitt, og det er dette han kommuniserer til spillerne sine.

Bohinen har vært sportsdirektør både for Rekdal i Vålerenga og for Jan Jönsson i Stabæk, som han plasserer godt ut på den andre siden av skalaen, med sterkere spillerdemokrati.

- Jönsson er nærmere Marit Breivik i metodene, men går ikke så langt som henne. Jeg har ingen mening om hva som er mest effektive, det henger blant annet sammen med personligheten, sier Bohinen.

Aalesund leder serien etter ni av tretti serierunder. Bohinen tror de vil få det tøffere utover i sesongen.

- Jeg blir overrasket om det holder hele veien. For alle lag kommer en periode hvor det går tyngre. Jeg tror ikke Aalesund har kvalitetene som kan gjøre den perioden kort, sier han.

GOD KAMPLEDER: Bohinen trekker fram Rekdals evne til å styre kamper som en av styrkene. Her studerer han Rekdal i aksjon på nært hold med Vålerenga i 2005.
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
GOD KAMPLEDER: Bohinen trekker fram Rekdals evne til å styre kamper som en av styrkene. Her studerer han Rekdal i aksjon på nært hold med Vålerenga i 2005. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!