KONTROVERSIELL FEIRING: Noen trakk på smilebåndet, mens andre betegnet denne feiringen av Craig Bellemy som usmakelig. Det skjedde noen dager etter at det ble kjent at waliseren hadde sparket inn døra på hotellrommet til Riise, og gått løs på nordmannen med ei golfkølle. Foto: (AP Photo/Dave Thompson)
KONTROVERSIELL FEIRING: Noen trakk på smilebåndet, mens andre betegnet denne feiringen av Craig Bellemy som usmakelig. Det skjedde noen dager etter at det ble kjent at waliseren hadde sparket inn døra på hotellrommet til Riise, og gått løs på nordmannen med ei golfkølle. Foto: (AP Photo/Dave Thompson)Vis mer

Om Riise scorer mot Liverpool, vurderer han å gjøre dette

Takk for sist til Craig Bellamy.

ULLEVAAL (Dagbladet): Litt før midnatt i går ble Craig Bellamy klar for Liverpool, for andre gang i karrieren.

Den forrige perioden hans huskes trolig best for angrepet mot John Arne Riise, da han gikk løs på nordmannen med ei golfkølle under et treningsopphold på Algarvekysten.

Bare noen dager etter at den stygge episoden ble offentlig kjent, spilte Liverpool bortekamp mot Barcelona i Champions League. Pussig nok scoret Bellamy og Riise hvert sitt mål i 2-1-seieren - og førstnevnte skapte på ny overskrifter da han feiret scoringen sin med å simulere et golfslag.

3. desember møtes Fulham og Liverpool på Craven Cottage. Da får vi kanskje et gjensyn mellom Riise og Bellamy, og når Dagbladet spør om han vil feire en eventuell scoring med en golfsving som et «takk for sist», tenner Riise på ideen.

IKKE LANGSINT: Men John Arne Riise liker tanken på å markere en eventuell scoring mot gamleklubben Liverpool, der Bellamy nå er tilbake, med et simulert golfslag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
IKKE LANGSINT: Men John Arne Riise liker tanken på å markere en eventuell scoring mot gamleklubben Liverpool, der Bellamy nå er tilbake, med et simulert golfslag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Det var faktisk ikke noen dum tanke. Scorer jeg, skal jeg vurdere det. Jeg har ikke tenkt å feire noen eventuell scoring i den kampen. Men en sånn variant går ikke direkte på Liverpool, men på han andre (Bellamy). Det hadde vært moro, sier Riise.

- Veldig overraskende
Han fulgte med på Deadline Day i går kveld, og ble overrasket da det viste seg at Bellamy var på vei til Melwood og Liverpool for en legesjekk.

- Det var veldig overraskende. Han er en god spiller, en god avslutter, kjapp og god med ballen, så han kan være et uromoment for alle forsvarsspillere. Vi får se om han tilfører laget noe. Men som sagt, det var veldig overraskende.

- Han huskes vel best for å ha slått deg med golfkølle fra sist han var i Liverpool?

- Denne gangen kan han jo kanskje bli best kjent for å score mål, da. Det er vel derfor han signerer. Jeg har ikke fulgt så mye med ham siden jeg dro fra Liverpool, og ikke bryr jeg meg noe særlig heller, men jeg håper han bringer noen mål til klubben. Jeg følger jo med Liverpool, så det blir spesielt å møte ham igjen med Fulham, sier Riise.

NY SJANSE: Kenny Dalglish tror Craig Bellamy kan blomstre igjen i Liverpool. Foto:  REUTERS/Toby Melville
NY SJANSE: Kenny Dalglish tror Craig Bellamy kan blomstre igjen i Liverpool. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

TV-kameraene og telelinsene kommer til å være rettet mot Riise og Bellamy når de møtes igjen, for den episoden huskes fortsatt godt i England. Men der Wayne Bridge nektet å ta John Terry i hånda mens verden så på, kommer ikke Riise til å gjøre noe lignende.

- Vi har lagt det bak oss. Jeg er ikke langsint, og har ikke noe imot Craig Bellamy. Men det er klart - jeg vet om det som skjedde og husker det, så vi er ikke bestekompiser, sier Riise.

Ikke presset av Fulham
Det er i hvert fall ikke Bellamys skyld at Riise er skadet denne gangen, og at han i dag måtte gi den tunge beskjeden om at han ikke blir klar til Island-kampen fredag.

Fulham-backen måtte ta en stille stund i garderoben for seg selv etterpå, for det er ingen som er mer motivert for å spille landskamper enn han. Men han føler Island er et lag som Norge uansett bør slå.

- Det skal vi, og det var også en del av min vurdering da jeg tok avgjørelsen. Det er et lag vi skal slå uten to, tre av våre viktigste spillere.

- Ville du gjort det samme om det var Portugal som ventet i morgen?

- Jeg ville gjort akkurat det samme. Risikoen er for stor både for meg selv og for landslaget, sier Riise til Dagbladet.

Han avviser at Fulham har lagt press på ham om å trekke seg.

- De har ingenting med dette å gjøre. Det er jeg og Thor Einar (Andersen, landslagslege) som har tatt avgjørelsen. Fulham har ikke noe de skulle ha sagt, for dette er landslaget, men jeg tror de blir happy med avgjørelsen som er tatt, sier Riise.