SJEFSTRIO: Manchester United's førstelagstrener René Meulensteen står på ønskelista til Vålerenga som etterfølger til Martin Andresen. Nederlenderen utgjør sjefstrioen i Manchester United, sammen med assistentmanager Mike Phelan (i midten) og den mektige sjefen Sir Alex Ferguson. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
SJEFSTRIO: Manchester United's førstelagstrener René Meulensteen står på ønskelista til Vålerenga som etterfølger til Martin Andresen. Nederlenderen utgjør sjefstrioen i Manchester United, sammen med assistentmanager Mike Phelan (i midten) og den mektige sjefen Sir Alex Ferguson. Foto: Jon Super / AP / NTB ScanpixVis mer

- Om Sir Alex vil gi oss René i julegave, så sier vi ja takk

René Meulensteen står på VIFs «drømmeliste».

(Dagbladet): Nederlandske Meulensteen er i dag assistenten til Sir Alex Ferguson som førstelagstrener i Manchester United, en stilling han har hatt siden 2007.

Meulensteen er kjent for å være flink på spillerutvikling og i Vålerenga figurerer nederlenderen på styreleder Åge Petter Christiansens liste over kandidater han drømmer om å rekruttere som hovedtrener til klubben.

-Tilhører drømmene - Jeg har en realistisk liste og en drømmeliste. René Meulensteen tilhører drømmene, men drømmer skal man jo ha, sier Åge Petter Christiansen til Dagbladet.

På den lista sto det også en annen nederlender, den tidligere Arsenal-legenden Dennis Bergkamp, som nå er assistentrener i Ajax.

- Jeg hadde glemt at han ikke tør å fly, og du kan ikke være trener i Norge uten å fly, sier Christiansen.

Tør ikke fly Henvendelsen inn mot Bergkamp kom aldri så langt til at partene kom til noen konkret jobbsamtale. Meulensteen er derimot ikke strøket fra Vålerengas liste ennå.

Uten at Åge Petter Christiansen tror på napp.

- Han vil nok være alt for dyr for oss. Lønnsmessig er Meulensteen på et helt annet nivå enn hva vi kan konkurrere med i Vålerenga. Men om han hadde vært glad i norske fjorder og fjell, så kunne det kanskje vårt en mulighet, sier Christiansen.

VIF-lederen arbeider som hodejeger og legger til at det er et kjent knep blant hodejegere å gå på «nummer to».

Tok kontakt Christiansen var i kontakt med Meulensteen i forbindelse med at Manchester United spilte mot Vålerenga på Ullevaal Stadion i sommer, og skal, etter det Dagbladet erfarer, ha nevnt for nederlenderen at det bare var å ringe om han hadde lyst på trenerjobben i Vålerenga.

Styrelederen legger ikke skjul på at de håper å kunne gjøre bruk av kontakten de har opparbeidet med førstelagstreneren i Manchester United, men mener at det realistisk sett vil være på andre områder enn som hovedtrener.

- Det ville vært flott om vi kunne brukt han i et av lederprogrammene våre, for eksempel, sier Åge Petter Christiansen til Dagbladet.

Dansk mareritt Rene Meulensteen er fra før godt kjent med skandinavisk fotball. Nederlenderen ble ansatt som hovedtrener i danske Brøndby sommeren 2006.

Det samarbeidet var derimot ingen lykkelig affære - og Meulensteen forlot klubben etter bare et halvt år, da Brøndy gikk inn i vinterpausen på sjuendeplass, hele 19 poeng bak FC København.

Da returnerte René Meulensteen til Manchester United spillerutvikler, og ble førstelagstrener i storklubben sommeren 2008.