Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Om Solskjær slår Deila, blir morgendagens overskrifter et mareritt: - Bare å grue seg

Deila i norske trenerdueller bruker å fremprovosere krisestemning i Skottland.

FÅR SKRYT: Selv om Ronny Deila lever under et massivt press i Celtic, får han skryt av skotske journalister. Foto:
Action Images via Reuters / Graham Stuart
FÅR SKRYT: Selv om Ronny Deila lever under et massivt press i Celtic, får han skryt av skotske journalister. Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Celtic er kanskje ikke et fantastisk fotballag lenger og er ikke spesielt mye bedre enn de beste skandinaviske lagene.

Men Celtic er mye større enn eksempelvis Malmö, som snøt dem for Champions League, og morgendagens motstander Molde, som leder deres Europa League-gruppe.

Det enorme presset som Celtic-trener Ronny Deila kjenner på, kan enkelt illustreres: Uansett hvor den skotske storklubben drar, blir de fotfulgt av et tosifret antall journalister.

Det er også tilfellet i Molde. Her er Skottland representert ved tre fotografer og ti journalister. De er ekstremt dedikerte, har stålkontroll på Moldes sannsynlige startellever og brukte endog tid på å finne ut hvem som prioriteres av Ruben Gabrielsen og Joona Toivo.

Én av de mange britiske journalistene i Molde er BBC-journalist Chris McLaughlin. Han sier følgende til Dagbladet:

- Det er ti journalister her i Molde nå. Ofte kan det være flere. Grunnen til at det er så mange, er fordi det er Celtic. Interessen er enorm. Og presset er enormt, forteller McLauglin.

- Hvis Celtic taper mot Molde, vil det være et sjokk. De har overrasket veldig. Samtidig kan man ikke bli for overrasket om det skjer, med tanke på at Molde har spilt bra og leder gruppa, sier han.

Norsk spøkelse Celtic-trener Ronny Deila har svært dårlige erfaringer i norske trenerdueller i europacupsammenheng.

Han ble kalt «Ronny Rotten» etter det ydmykende tapet mot Henning Bergs Legia Warszawa i fjorårets Champions League-kvalifsering. Den negative kritikken haglet i de skotske avisene etter at Celtic ble pepet av banen etter tapet mot Bergs elever.

Det lite tiltalende kallenavnet dukket på ny opp i skotske aviser etter Deilas møte med Åge Hareide og Malmö tidligere i høst. Da senket Jo Inge Berget den skotske storklubben, og Hareide kunne juble slik som Berg gjorde året før.

- Det er en viktig kamp for både meg og klubben. Presset i Celtic er en stor utfordring. Det er noe helt annet enn presset i Norge, forteller Deila.

TAPTE: Ronny Deila tapte i høst den norske trenerduellen mot Åge Hareide og hans Malmö.
Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
TAPTE: Ronny Deila tapte i høst den norske trenerduellen mot Åge Hareide og hans Malmö. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix Vis mer

- Det er et stort steg å gå fra norsk fotball til Celtic. Det er veldig annerledes, sier Celtic-treneren.

I dag er det Ole Gunnar Solskjær som kan fremprovosere tittelen «Ronny Rotten» i skotske aviser i morgen om Moldes Europa League-eventyr fortsetter mot Celtic i kveld.

- Det tenker jeg ikke på. Ronny er en veldig dyktig trener. Vi snakket mye sammen da jeg var i Cardiff. Han har taklet motgangen bra og gjort en fantastisk jobb, skryter Solskjær.

- Veldig populær hos fansen Deila sendte skryt tilbake til Solskjær i går, men må legge alle vennskapelig bånd til side i kveld.

Hvis det blir tap, kan Deila grue seg till morgendagens overskriveter.

- Deila må overbevise. Han tåler ikke et tredje tap mot en norsk trener. Det vil gå utover ryktet hans. I så fall blir det ikke gøy å lese overskriftene i morgen, mener McLaughlin.

- Kan han få sparken?

- Nei, det skjer ikke. Deila er veldig populær hos fansen. Han har en spesiell kjemi til dem og feirer sammen med dem på sin spesielle måte, sier den britiske journalisten.

- Stor prersonlighet Jo Inge Berget sendte Celtic ut av Champions League. Nå håper Solskjær at Moldes mest skjeggete spiller, Knut Olav Rindarøy, kan gjøre det samme i Europa League.

- Jeg håper at Knut Olav kan ta den skjeggete matchvinnerrollen slik som Jo Inge Berget gjorde for Malmö. Vi har lyst på tre poeng slik at vi fester grepet om gruppa, sier den ferske Molde-treneren.

Deila ønsker også tre poeng, men vet det blir tøft. Han har stor respekt for Solskjær på motsatt trenerbenk.

TAPTE: Ronny Deila tapte i fjor den norske trenerduellen mot Henning Berg og Legia Warszawa. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski
TAPTE: Ronny Deila tapte i fjor den norske trenerduellen mot Henning Berg og Legia Warszawa. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski Vis mer

- Ole Gunnar er en stor personlighet og har bygget opp denne klubben. Det er en veldig god signering. Jeg tror han kan få Molde tilbake i toppen igjen, spår Deila.

- Jeg tror ikke Solskjær vil revolusjonere så mye. Det har ikke skjedd så mye der siden han dro. De fleste spillerne er der fortsatt, sier Celtic-treneren.

Frykter Kamara De skotske journalistene viet både Deila og Solskjær mye oppmerksomhet i går.

- Solskjær har et stort navn i Skottland på grunn av det han utrettet som spiller i Manchester United. Det som skjedde i Cardiff var kanskje ikke så imponerende, men da var det mye annet ovenfra som påvirket, forteller McLaughlin.

De skotske journalistene har god kontroll på Molde-laget.

Flere av dem ramset opp hele Moldes førsterekke og spurte Dagbladet om Molde satser på Erik Hestad i mellomrommet eller Tommy Høiland i bakrommet, og om det blir Ruben Gabrielsen eller Joona Toivo som blir Vegard Forrens stoppermakker.

- Vi vet at Ola Kamara er spesielt farlig. Deila har trent ham før. Det finnes mange gode norske spillere. Vi har jo en selv i Stefan Johansen. Han har slitt litt i det siste, så han har litt å bevise nå, sier McLaughlin.

NR. 3? Molde-trener Ole Gunnar Solskjær kan bli den tredje norske trenerne som ødelegger for Ronny Deilas Celtic i Europa.
Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix
NR. 3? Molde-trener Ole Gunnar Solskjær kan bli den tredje norske trenerne som ødelegger for Ronny Deilas Celtic i Europa. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!