Jens Burman:

Om svenske-kollapsen: - Tunge år

Jens Burman (26) åpner opp om den svenske fiaskoen på herresiden i langrenn de siste åra.

SKUFFET: Jens Burman under Tour de Ski tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Jens Burman under Tour de Ski tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Mens de svenske jentene dro med seg sju medaljer fra VM i Oberstdorf i år, ble det ingen på de svenske herrene.

Burmans 5. plass på femmila ble det beste resultatet. Oskar Svensson var i sprintfinale, men det endte i fiasko da han gikk på blanke ski i finalen.

I verdenscupen har Oskar Svensson vunnet en sprint denne sesongen, men det var uten nordmenn på startstreken, mens Burman har en 3. plass fra verdenscupavslutningen som ble vunnet av Simen Hegstad Krüger.

- Tungt

På herresiden har det vært totalt dominans fra Norge og Russland de siste åra, mens Sverige ikke har klart å få nye profiler i toppen. Etter et 2000-tall med navn som Thobias Fredriksson, Per Elofsson, Marcus Hellner og Johan Olsson som alle har snytt Norge for gull med jevne mellomrom.

- Det har vært noen tunge år på herresiden. Vi har ikke en drøss med løpere som kan kjempe om pallplass, og hver gang noen er borte. Man prøver å ikke la motgangen påvirke deg, men det er tungt, erkjenner Burman som gjest i Skipodden med Øystein «Pølsa» Pettersen.

Svensson valgte å gå på blanke ski i sprintfinalen, noe han ikke hadde gjort tidligere i finalen. Vis mer

- Må presse hverandre

Det er Burman selv som har vært det sterkeste kortet på distanse, sammen med 20 år gamle William Poromaa.

- Jeg og William trener mye sammen utenfor landslaget også. Er det to utøvere som er bra kan man flytte grenser og løfte hverandre, sier Bjurman, som mener det svenske laget trenger flere som kan løfte nivået.

Selv har han troa på at han kan være den som setter standarden neste sesong.

- Jeg har vist at jeg kan være helt der oppe. Men da skal ski, dagsform og skadesituasjon spille på lag. Jeg har slitt mye med ryggen tidligere, det er noe som har hindret meg i å ta det siste steget. Nå har jeg fått en skadefri periode, og da ser jeg at det er mulig å være der oppe. Det gir selvtillit foran neste sesong, forklarer svensken i Skipodden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer