Høydehopp-legenden Patrik Sjöberg:

Om sykdommen:
- Et helvete

Den tidligere friidrettsstjerne Patrik Sjöberg (56) er skrevet ut av sykehus etter å ha vært lagt inn med lungebetennelse og blodforgiftning. Men svensken sliter fortsatt tungt, og forteller at kroppen var like ved å gi opp.

SYK: Patrik Sjöberg i senga på sykehuset. Foto: Instagram
SYK: Patrik Sjöberg i senga på sykehuset. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjöberg ble kjent som en av verdens beste høydehoppere på 1980- og 90-tallet. Han hadde i 1987 verdensrekorden, og har medaljer fra OL og VM.

De siste månedene har derimot vært tøffe.

- Dette har vært en lærepenge om hvor glad man skal være for god helse. For noen uker siden var kroppen like ved å gi opp, skriver han på sin egen Instagram.

Gått ned 15 kilo

Sjöberg var innlagt på sykehus i Göteborg i nesten en måned, med dobbeltsidig lungebetennelse og blodforgiftning tidligere i år.

56-åringen er skrevet ut av sykehuset, men via Instagram forteller han at den tunge tiden ennå ikke er over.

NY REKORD: Budimir Buda Sobat holdt pusten under vann i nærmere 30 minutter og knuste dermed sin egen verdensrekord. VIDEO: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Jeg har fortsatt vanskelig for å bevege meg, finmotorikken er ikke den samme som før, og jeg sliter med appetitten, noe som gjør at jeg har gått ned 15 kilo, forteller Sjöberg.

- Et helvete

Han forklarer også at det er psykiske utfordringer. Blant annet at han sliter med å skille mareritt fra virkelighet.

- Det er et helvete å finne ut om det faktisk har skjedd eller bare er drømmer. Vonde tanker og vond rygg gjør at det er lett å falle inn i mørke tankebaner som absolutt ikke hjelper for å hente seg inn igjen, skriver han under et bilde av seg selv ved sjøen.

Sto fram om seksuelt misbruk

Sjöberg la opp som høydehopper i 1999.

Etter karrieren har han gitt ut boka «Det du inte så». Der fortalte han om hvordan han systematisk hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep av sin egen trener i oppveksten.

I 2014 deltok han på den svenske utgaven av «Skal vi danse?», hvor han ble nummer fire.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer