Om to uker er sannsynligheten stor for at Jansrud gjør noe ingen har gjort før ham

Morten P. kommenterer.

SNART VM: - Seieren i Kitzbühel gir Kjetil Jansrud egen gondol og legendestatus i verdens tøffeste utfor. VM-tittelen i Beaver Creek vil være kronen på en sensasjonell sesong, skriver Morten Pedersen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNART VM: - Seieren i Kitzbühel gir Kjetil Jansrud egen gondol og legendestatus i verdens tøffeste utfor. VM-tittelen i Beaver Creek vil være kronen på en sensasjonell sesong, skriver Morten Pedersen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEIEREN I KITZBÜHEL gir Kjetil Jansrud egen gondol og legendestatus i verdens tøffeste utfor. VM-tittelen i Beaver Creek vil være kronen på en sensasjonell sesong.

NÅR DU GJØR en liten feil i Kitzbühel vinner du alle dager selv om utforrennet er amputert og kuttet i to på grunn av tåke oppe i fjellet. Kjetil Jansrud, verdens desidert beste utforkjører, gjorde bare en feil. Og slik ga verdens minste fartslag Norge den fjerde seieren i utforrennet som betyr mer enn noen andre fartsrenn.

På vei til VM i Beaver Creek, Colorado, er det nå bare en mann det handler om på lange ski.

HAN ER INNTIL videre den eneste vi har, Kjetil Jansrud. Og det holder i lange baner. Så lenge han er best, fordi han er en mester i å nullstille etter taktiske bommerter og det han i det siste har opplevd som dårlige utbetalinger på klokka, spiller det ingen rolle om alpinstormaktene Østerrike stiller med tolv mann på start, og sveitserne med ti.

Og nå kan han ta et par dager fri i visshet om at alt er som det skal være med tanke på VM.

Han er den eneste favoritten.

Og det passer ham alldeles utmerket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.