BUNN OG TOPP: Fredrikstad fikk rundjuling i Sandnes i går. Nå er Tarik Elyounoussis gamle klubb under nedrykksstreken. Det liker han dårlig, selv om hovedjobben hans nå er å kjempe om seriegull med sitt Rosenborg. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix og Frank Karlsen / Dagbladet
BUNN OG TOPP: Fredrikstad fikk rundjuling i Sandnes i går. Nå er Tarik Elyounoussis gamle klubb under nedrykksstreken. Det liker han dårlig, selv om hovedjobben hans nå er å kjempe om seriegull med sitt Rosenborg. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix og Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Om to uker kan Tarik skyte RBK til gull - og sende FFK ned

- Akkurat dette jeg håpet ikke skulle skje.

(Dagbladet:) Klokka 19.00 i kveld skal Tarik Elyounoussi og Rosenborg møte Molde til den 27. rundens udiskutable godbit.

Rosenborg-angriperen ladet opp til toppoppgjøret mot Molde med å se sitt kjære Fredrikstad falle under nedrykksstreken i går.

Nå gruer Elyounoussi seg til 11. november.

For den kvelden kan RBK-spilleren stå overfor en meget spesiell situasjon: Da kommer Fredrikstad til Lerkendal i nest siste serierunde.

Det er slett ikke umulig at hjemmeseier der vil sikre trøndersk seriegull, og samtidig sende Østfold-klubben ned i Adeccoligaen.

- Det var akkurat dette jeg håpet ikke skulle skje, at den kampen blir avgjørende, sier Elyounoussi til Dagbladet etter å ha sett Sandnes Ulf banke Fredrikstad 5-1 i bunnoppgjøret i Tippeligaen.

Inntil overgangen til Rosenborg var han Fredrikstads lagkaptein og talisman.

- Håpet mitt var at vi hadde avgjort ligaen før de kom til Trondheim, og at Fredrikstad heller ikke hadde så mye å spille for. Nå ser det ikke ut som det blir sånn. Det er meget, meget kjipt, sier Elyounoussi.

- Men det er sånn det er. Som profesjonelle må vi forholde oss til jobb og arbeidsgiver. Og selv om jeg har et hjerte som banker for Fredrikstad, så er jeg Rosenborg-spiller nå. Min jobb her er å tenke på å vinne våre kamper. Og ta seriegull.

Ikke sliten
I dag drar Rosenborg til Molde for å avgjøre utfallet av rundens definitive godbit. Begge lag står med 52 poeng.

Det gjør også Strømsgodset, som allerede er ferdige med denne runden - de slo Haugesund 3-2 på fredag - hvilket betyr at det laget som klarer å vinne på Aker stadion i kveld, vil klatre rett opp i førersetet i Tippeligaen.

Ole Gunnar Solskjær valgte å hvile sine beste menn mot Steaua Bucuresti torsdag, mens Rosenborg stilte fulltallige mot Metalist Kharkiv samme kveld.

- Det er opp til Molde hvordan de setter opp sitt lag. Men vi i Rosenborg har aldri gjort det på den måten, og Jan Jönsson kommer nok aldri til å gjøre det heller. Det spesielle er jo at Molde til og med hadde en sjanse til å avansere, hvis de hadde tatt poeng i den kampen i Bucuresti. Det er et godt tegn at de synes kampen mot oss betyr mye mer. Da blir det morsomt, sier Elyounoussi, som bedyrer at RBK-spillerne stiller 100 prosent restituerte i morgen.

- At vi hadde kamp torsdag betyr ikke noe sånn sett. Det sier seg selv. Så lenge du er innstilt mentalt, og har gjort ting riktig i dagene i forkant, så blir du ikke sliten.

- Feiring med bismak
Da Dagbladet snakket med Elyounoussi i går kveld, hadde han nettopp sett gamle lagkamerater bli ydmyket i Sandnes. Resultattavla stoppet på 5-1.

- Det var trist å se. Fredrikstad begynte bra, men da den tredje scoringa kom - på et jævlig billig straffespark - ble kampen avgjort. Det er veldig trist. Men det er fortsatt mulig for Fredrikstad å berge. Og for meg er det selvsagt sånn at jeg heller ser dem i Tippeligaen neste år, enn Sandnes Ulf, fastslår 24-åringen.

For ingen skal være i tvil om at FFK-hjertet hans fortsatt banker:

- Jeg føler med gutta nå. Jeg kjenner jo de aller fleste av dem godt, og har spilt så mange kamper sammen med dem. Nå er det viktig at de holder optimismen oppe. Det er ikke avgjort. De har tre kamper igjen, og jeg håper virkelig de berger.

- Vil du klare å feire et RBK-gull, hvis FFK rykker ned samtidig?

- Det blir definitivt en feiring med bismak. Men som sagt, jeg håper det ikke skjer.