- Om United slo oss 6-1, ville vi vært 20 poeng bak

Micah Richards vil gråte for City-kollaps.

FØLTE FOR Å GRÅTE: Micah Richards betegner følelsen av å bli distansert av Manchester United som kvelende. Han mener City har spilt den beste fotballen denne sesongen, samtidig som han hyller Uniteds evne til å vinne selv på dårlige dager. Her i duell med Phil Jones. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
FØLTE FOR Å GRÅTE: Micah Richards betegner følelsen av å bli distansert av Manchester United som kvelende. Han mener City har spilt den beste fotballen denne sesongen, samtidig som han hyller Uniteds evne til å vinne selv på dårlige dager. Her i duell med Phil Jones. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATESVis mer

Manchester City-forsvarer Micah Richards sier han tar til tårene etter at de himmelblå nærmest har rotet vekk ligagullet til byrival United.

City har ikke vunnet den engelske serien siden 1968. Klubben ledet lenge denne sesongen, men nå er plutselig United foran med åtte poeng. De røde djevlene nærmer seg sitt 20. seriemesterskap, mens Citys lange ventetid fortsetter. Med to sene mål mot Blackburn tok United et langt steg på tittelen.

- Ved pause og etter 60 minutter så tenkte jeg «du vet aldri», men United er et lag som alltid ser ut til å score. Så jeg viste at det ville komme. Da de fikk det og fikk enda større luke, ville jeg bare gråte. Og det er noe jeg ikke har gjort på mange år, sier Richards til Daily Mail.

Lagene møtes 30. april, men den kampen synes å ikke bli like viktig som ventet.

- Fotballen er full av følelser. Du blir sint og glad, men jeg har aldri ønsket å gråte før. Denne gangen gjorde jeg det, og det viser hvor mye det betyr. Vi har jobbet så hardt hele sesongen og spilt helt utrolig fotball, og det å se at United kommer slik på slutten er fryktelig. Det er kvelende, sier Richards.

VANT 6-1 PÅ OLD TRAFFORD: Men Danny Welbeck og United har reist seg igjen. Det tror ikke Richards at City ville klart etter en tilsvarende smell. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
VANT 6-1 PÅ OLD TRAFFORD: Men Danny Welbeck og United har reist seg igjen. Det tror ikke Richards at City ville klart etter en tilsvarende smell. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

City slo United hele 6-1 i november. Da trodde mange at Citys ventetid omsider var over, men Uniteds gullspurt kombinert med en nedadgående trend hos de lyseblå endret alt. Uniteds manager Alex Ferguson høster ros fra rivalen.

- Fergie må være en av de beste managerne gjennom tidene. Dersom vi hadde blitt slått 6-1 den dagen, hadde United vært 20 poeng foran oss nå, sier Richards.

- Vi har god mentalitet i laget, det har vi vist flere ganger. Men måten de slo tilbake på etter 1-6 var fenomenal. Det er managerens fortjeneste.

(NTB)