TROR DE KAN SNYTE ROSENBORG: Nils Arne Eggen har vunnet som underdog tidligere. Nå får han sjansen til å slå ut Rosenborg av cupen med Orkla.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TROR DE KAN SNYTE ROSENBORG: Nils Arne Eggen har vunnet som underdog tidligere. Nå får han sjansen til å slå ut Rosenborg av cupen med Orkla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Om vi kan slå Rosenborg? Ja, det er faktisk mulig

Nils Arne Eggens Orkla fikk Rosenborg i første runde i cupen.

(Dagbladet): Da førsterundeoppsettet i cupen kom fra Norges Fotballforbund i dag, sto Orkla oppført med hjemmekamp mot Rosenborg.

Det kan bli en klassiker.

- Jeg har ikke stått på motsatt side av banen mot Rosenborg siden jeg var trener i Moss i 1987, så det her skjer ikke hver dag, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Trener seg opp
Selv om han er sykemeldt på grunn av nyreproblemer, kommer han garantert til å være på sidelinja under kampen 24. april.

- Ja, ja, jeg klarer meg fint jeg. Jeg er på feltet også nå, selv om det er med mindre energi enn om jeg hadde vært frisk. Man mister litt energi når nyrene ikke virker. Men jeg trener meg sakte opp, og så har jeg en veldig lovende assistenttrener i Orkla som jeg gir råd underveis, sier han.

Nils Arne Eggen gjorde Rosenborg til en gigant i norsk fotball, og en fryktet motstander i Europa på nittitallet. Når han nå står ansikt til ansikt med sin egen klubb, tror han at han fortsatt er i stand til å lage trøbbel for presumptivt bedre motstandere.

- Vi har et fint postulat i Rosenborg som sier at alt er mulig inntil det motsatte er bevist. Det sa vi til hverandre før vi slo Dortmund i Champions League, og det sa vi til hverandre i Milano. Og ja, det er faktisk mulig å slå Rosenborg også. Enhver fotballkamp lever sitt eget liv, så når du spør meg nå, så er det mulig, men særdeles vanskelig å slå Rosenborg, sier Eggen.

Ikke gode nok
Nils Arnes drømmeoppsett ville vært å få et lag de hadde hatt større muligheter til å slå i første runde, for så å møte Rosenborg i andre runde. På tross av det har han ikke gitt opp håpet om eget avansement.

- Når vi først har fått dem skal de få kjempe for avansementet, og hvis vi slår dem ut så er ikke det trist. Da er de bare ikke gode nok, flirer Eggen.