- Om vi skal hente en utlending, så må han ha noe helt spesielt

Kjetil Rekdal vil «bygge» norsk lag.

BEVISST STRATEGI: VIF-trener Kjetil Rekdal jakter bevisst på norske spillere som kan forsterke laget neste sesong. Det handler om både økonomi og tilhørighet. Selv har ikke VIF-treneren signert en ny kontrakt ennå, men han er trygg på at de kommer til enighet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
BEVISST STRATEGI: VIF-trener Kjetil Rekdal jakter bevisst på norske spillere som kan forsterke laget neste sesong. Det handler om både økonomi og tilhørighet. Selv har ikke VIF-treneren signert en ny kontrakt ennå, men han er trygg på at de kommer til enighet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vålerenga endte på sjetteplass i årets sesong - fem plasser og seks poeng bedre enn fjorårets 36 poeng og 11. plass.

For Rekdal har mye av de to årene i Vålerenga likevel i stor grad dreid seg like mye om økonomi som fokus på sportslig utvikling. Gammel moro tar tid å bli kvitt, og for neste sesong har klubben blant annet kuttet budsjettet med rundt 40 millioner, fra 100 til rundt 60 millioner kroner.

Skriver ny avtale Det betyr at tøffe, kyniske valg må tas i det som så kjølig heter «spillerlogistikk». Så stort fokus har jobben med neste års spillerstall i Vålerenga nå at Kjetil Rekdals egne forhandlinger om ny trenerkontrakt også har havnet i bakgrunnen.

«Der kommer vi til enighet, for det er noe begge partene ønsker», sier VIF-treneren om sin egen framtid i klubben.

Siden han returnerte til Vålerenga før forrige sesong, så har Rekdal vært opptatt av å fornorske og forynge stallen.

Fem utlendinger Av de 25 i A-stallen i øyeblikket er det bare fem med utenlandsk pass - hvorav to keepere, Lars Hirschfeld (36) og Michael Langer (29).

Ifølge VIF-bossen vil utenlandskvota holdes lag også i årene som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer