Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Om Wiggins svikter, håper jeg laget kjører for meg

Chris Froome sier han kunne vunnet Touren i år.

ER HJELPERYTTER FOR WIGGINS: Men Chris Froome innrømmer at det er vanskelig for ham, slik situasjonen er blitt. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
ER HJELPERYTTER FOR WIGGINS: Men Chris Froome innrømmer at det er vanskelig for ham, slik situasjonen er blitt. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer

Chris Froome har på flere av fjelletappene i årets Tour de France sett sterkere ut enn lagkaptein Bradley Wiggins, og nå sier han at han kan vinne hele Touren.

Hjelperytteren, som er i en klasse for seg, ligger på annenplassen sammenlagt, og avstanden fram til Wiggins er ikke på mer enn 2.05 minutter. Han har dessuten ikke gitt opp tanken på å stå på toppen av seierspallen i Paris når rittet avsluttes på Champs-Élysées.

- Jeg kunne ha vunnet Touren i år, men ikke som medlem av Sky-laget, sier Froome.

- Den situasjonen jeg er i akkurat nå er vanskelig. Det skal jeg ikke nekte for, men det er jobben min. Dersom jeg ser at vi står i fare for å tapte Touren, kommer jeg til å kjøre med de beste i fjellene. det gjør jeg for å vise at vi i Sky-laget har mye å gi, sier Froome til sportsavisen L'Equipe.

Han kommer til å kjøre for Sky i alle fall i et år til, for kontrakten hans løper ikke ut før neste år. Selv om han har vist enorm kjørestyrke i fjellene, understreker han at han er lojal mot lagkaptein Bradley Wiggins.

- Håpet mitt er at laget skal kjøre for meg dersom Wiggins skulle svikte på noen av de enorme fjelletappene vi har igjen i årets ritt.

- Tiden vil vise hvem som er den beste sammenlagtrytteren på laget. Jeg ser ikke bort fra at det kan skje et maktskifte i løpet av et år eller to. Det kommer an på mange ting, men det er et luksusproblem vi i Sky-laget har, sier Skys danske manager Carsten Jeppesen til Jyllands-Posten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media